Twitter: Eén miljoen gebruikers in België

Twitter heeft 1 miljoen maandelijks actieve gebruikers in ons land, waarvan 40 procent dagelijks op het sociale netwerk zou zitten. Ondertussen kondigt Bert Marievoet, de verantwoordelijke voor Twitter in België aan in De Tijd dat hij straks een kantoor opent in Brussel. 

België is nooit echt Twitter-minded geweest, zeker als je het vergelijkt met onze buren in Nederland. Daar heeft een gemiddelde bekende Nederlander makkelijk 100.000 volgers, hier is dat gereserveerd voor een heel selecte club. Maar langzaam zit er nu dus verandering in. Officieel wil Twitter de cijfers niet bevestigen, maar De Tijd heeft het over 1 miljoen gebruikers in ons land, en bronnen bevestigen dat.

Twitter zit wereldwijd aan 280 miljoen actieve gebruikers, daarvan zouden er dus 1 miljoen Belgen zijn. Met die cijfers kon Twitter de beleggers in de VS de laatste tijd niet echt overtuigen. Vooral de vergelijking met Facebook, dat andere grote sociale netwerk, maakten het lastig. Ruim meer dan 1 miljard actieve gebruikers daar, waarbij Twitter toch wat verbleekt. Plus, de user engagement, de tijd die gebruikers spenderen op het netwerk, was de laatste tijd bij Twitter niet meer indrukwekkend. 

Twitter worstelt al langer met die cijfers. In een rapport van Twopcharts dat de Wall Street Journal en de CBS in de VS deze zomer kon inkijken doken cijfers op van 44 procent van alle gebruikers die ooit wel intekenden, maar geen enkele tweet verstuurden. Toen brokkelde de 974 miljoen accounts af tot zo’n 241 miljoen actieve gebruikers, mensen die minstens één keer per maand komen. Minder dan 25 procent van het totaal dus. 

Verkiezingen en WK voetbal

Maar in België gaat Twitter nu toch gas geven. Tot nu toe werd de commerciële uitbating vanuit Amsterdam gedaan, maar nu komt er dus een kantoor in Brussel met een vijftal medewerkers. “Het is geen geheim dat België internationaal wat achterop hinkte. Maar onlangs is een kritische massa bereikt”, zegt Bert Marievoet aan De Tijd. “De verkiezingen en het WK voetbal hebben tot een forse groei geleid.” 

Statista
Meer
Lees meer...