De Vlaamse televisieprijzen Kastaars! worden eind deze maand opnieuw uitgereikt

Net zoals vorig jaar gaan VRT, DPG en Play Media ook dit jaar opnieuw samenwerken aan een awardshow. Voor de tweede keer in de geschiedenis zullen de Kastaars! worden uitgereikt. Tijdens de show zullen verschillende tv-programma’s, fictieseries en online content in de bloemetjes worden gezet. Ook deze keer zijn Gert Verhulst, Danira Boukhriss Terkessidis en Koen Wauters te zien als presentators.

Het begin van het nieuwe jaar staat overal ter wereld ook garant voor heel wat awardshows. Zo worden deze maand in Hollywood de Golden Globes en uitzonderlijk ook de Emmy’s uitgereikt. Maar ook bij ons zal januari een awardmaand worden. Op 27 januari is het namelijk opnieuw tijd voor de Kastaars!.

Kastaars!

Vroeger was er de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren, maar de laatste editie daarvan dateert ondertussen al van 2017. Tussen 2017 en 2023 was er niet echt een awardshow voorzien voor tv-programma’s, maar begin 2023 kwam daar verandering in. Toen bundelden VRT, DPG Media, Play Media en Streamz de krachten om met een nieuwe awardshow te komen.

Uiteindelijk vond de eerste editie van de Kastaars! plaats op 28 januari 2023. Onder andere De Mol, Average Rob en Nonkels vielen toen in de prijzen. En ook dit jaar zullen er dus heel wat awards worden uitgereikt, want op 27 januari is het tijd voor een nieuwe editie.

Categorieën

Tijdens de Kastaars! zullen er tien prijzen worden uitgereikt, waarbij het publiek kan stemmen in zeven categorieën. Het gaat daarbij om Mediapersoonlijkheid, Televisieprogramma, Fictiereeks, Nieuwkomer, Radioprogramma, Podcast en Online persoonlijkheid van 2023.

Daarnaast zijn er nog drie categorieën die enkel door de industrie kan worden beslist. Daarbij doet ook de nieuwe Impactprijs zijn intrede. Die prijs zal worden uitgereikt aan een programma of persoonlijkheid dat/die iedereen heeft omvergeblazen. Daarnaast worden ook de Doorbraakprijs en de Carrièreprijs binnen de industrie beslist.

De Kastaars! worden op 27 januari 2023 uitgereikt en uitgezonden op VRT 1, VTM, Play4, VRT MAX, VTM GO, GoPlay en hln.be.

Meer
Lees meer...