Voor vijf euro naar Barcelona en voor 88 euro New York heen en terug? Deze Bruggeling fikst je droomreizen voor een prikje

Bruggeling Bert Devriese gaat dagelijks opzoek naar abnormaal goedkope vliegtickets. Die verkoopt hij dan door aan gewone Belgen. Voor vijf euro kon hij al mensen naar Barcelona sturen, en voor 88 euro naar New York.

Bert Devriese uit Brugge staat vandaag in de kranten van het Mediahuis. Hij speurt dagelijks het internet af op zoek naar ongewoon goedkope vliegtickets. “Het begon allemaal toen ik in december van 2015 heel toevallig op extreem goedkope vliegtickets richting Japan botste”, zegt Devriese. “We konden voor 265 euro per persoon heen en terug richting Tokyo vliegen en beslisten toen meteen om te boeken. Blijkbaar ging het om foutief geprijsde tickets, maar bij luchtvaartmaatschappijen geldt meestal hetzelfde als in de supermarkt: je koopt de waren aan de prijs die uithangt in de winkel.”

Devriese kon ook al voor vijf euro mensen naar Barcelona sturen. Zijn laatste trofee: voor 88 euro van Brussel naar New York… én terug! Ook kon Devriese reizigers al voor 260 euro naar Los Angeles sturen.

berts goedkope vliegtickets

Foutieve prijzen en IT-skills

Maar hoe kan het dat vliegtickets een foute prijs krijgen? Devriese: “Ticketprijzen worden constant bijgestuurd en dat gebeurt via geautomatiseerde systemen die zich bijvoorbeeld baseren op brandstofprijzen. Geregeld komt daar al eens een foute berekening in voor en die prijzen blijven dan voor een beperkte periode staan.”

Met zijn professionele achtergrond als webdesigner heeft Devriese heel wat IT-skills. “Ik bekijk dagelijks nog altijd heel wat nieuwsbrieven,” zegt hij. “Maar ik ga de aanbiedingen die me opvallen in detail bekijken en daarnaast stel ik op verschillende sites en apps een heel aantal ‘alerts’ in die me verwittigen als vluchten onder een bepaalde prijs gaan.”

iStock

Toch wil Devriese de luchtvaartindustrie niet de kop indrukken, hij heeft voor zichzelf al standaarden gezet. “De kick is veel groter als ik er op verre afstanden tot bijna duizend euro afkrijg dan dat ik honderd euro kan besparen op een ticketje Spanje.”

Je kan je hier abonneren op de diensten van Devriese.

Meer
Lees meer...