Vrouw die als inspiratie diende voor personage in de film ‘Coco’ sterft op 109-jarige leeftijd

Droeving nieuws uit Mexico, want daar is Doña María Salud Ramírez Caballero gestorven. Die naam zegt je waarschijnlijk niets, maar toch is Maria wereldberoemd. Ze diende namelijk als inspiratie voor een van de belangrijke rollen in de Pixarfilm Coco. Die film kwam in 2017 uit en won heel wat prijzen, waaronder de Oscar voor beste animatiefilm.

In het Mexicaanse dorpje Santa Fe de la Laguna is een belangrijke inwoner overleden. Het gaat over Doña María Salud Ramírez Caballero, die 109 jaar oud werd. Op het eerste zicht is Maria een normale inwoner van het dorpje, maar toch werd ze in 2017 wereldberoemd door de film Coco. Volgens verschillende bronnen was ze namelijk de grote inspiratie voor het personage Mama Coco.

Coco

Coco is nog steeds een van de populairste Pixarfilms van de laatste jaren. Het verhaal gaat over de 12-jarige Miguel die op Día de Muertos een bizar geheim ontdekt. Door dat geheim krijgt hij de kans om zijn overleden familie beter te leren kennen. Daarnaast komt hij ook eindelijk te weten waarom hij van zijn familie geen muziek mag spelen.

Een van de meest iconische scènes uit die film is zonder twijfel die waarin het lied Remember Me aan bod komt. Daarin komt Miguel met een gitaar bij zijn overgrootmoeder, Mama Coco. Hoewel zijn familie hem probeert tegen te houden, begint Miguel te zingen. Daarop reageert zijn Mama Coco, die normaal niet meer praat.

Inspiratie

Ter voorbereiding van die film zouden verschillende werknemers van Pixar door verschillende dorpen in Mexico getrokken zijn. Waaronder dus ook Santa Fe de la Laguna. Dat meldt TMZ. Daar ontmoetten ze Doña María Salud Ramírez Caballero, die uiteindelijk als grote inspiratie werd gebruikt voor het personage Mama Coco.

Uiteindelijk heeft Disney de vrouw nooit officieel als bron vermeld, maar volgens haar familie zijn er tijdens het bezoek wel verschillende foto’s van de vrouw getrokken. Daarnaast zijn de gelijkenissen tussen Caballero en het personage in de film treffend.

Bekijk hieronder een vergelijking:

Meer
Lees meer...