‘We Don’t Talk About Bruno’ uit ‘Encanto’ is niet genomineerd maar zal wel live worden gebracht tijdens Oscars

Een bizar nieuwtje uit Hollywood, want ondanks het feit dat het lied We Don’t Talk About Bruno uit de Disneyfilm Encanto niet genomineerd is voor een Oscar, zal het toch een plekje in de ceremonie krijgen. Dat maakte The Academy zelf bekend via Twitter. Volgens de organisatie kon de populariteit van het lied niet worden genegeerd.

We Don’t Talk About Bruno-no-no. Al sinds de release van Encanto in de bioscoop en op Disney+, is dat lied niet meer uit ons hoofd weg te krijgen. Ondanks de populariteit besliste Disney om een andere song in te zenden voor de Oscars, maar dat neemt niet weg dat de song toch de verdiende aandacht krijgt tijdens de Oscarceremonie.

We Don’t Talk About Bruno

De song We Don’t Talk About Bruno is geschreven door Lin-Manuel Miranda (Hamilton, In the Heights) en komt uit de film Encanto. Die film gaat over de familie Madrigal, die samen in een gigantische casita in een bergdorp woont. Elk familielid krijgt een speciale gave, waarmee ze anderen en zichzelf kunnen helpen, behalve Mirabel. Tijdens de film gaat Mirabel op zoek naar zichzelf en haar functie binnen de familie. 

De film veroverde wereldwijd al heel wat harten, maar het is vooral de muziek die hoge toppen scheert. Vooral op TikTok werden songs als Surface Pressure, Family Madrigal en We Don’t Talk About Bruno meteen een grote hit. Het is die laatste die kort nadien ook de hitlijsten veroverde en zelfs de eerste plaats in de Billboard Charts haalde.

Oscars

Om die reden verwachtte iedereen dat het lied ook de Oscar voor Beste Originele Song in de wacht zou slepen, maar de productie koos ervoor om Dos Oruguitas in te sturen omdat “dat lied echt het volledige verhaal omvat”.

De song haalde uiteindelijk ook de laatste ronde en maakt dus ook wel degelijk kans op een Oscar tijdens de uitreiking op 27 maart 2022. Maar toch zal de meeste aandacht die avond naar We Don’t Talk About Bruno gaan, aangezien de song live zal worden gebracht. Hoe dat er precies zal uitzien en door wie het gezongen zal worden, valt af te wachten.

Beluister We Don’t Talk About Bruno hier:

Meer
Lees meer...