‘Wednesday’: Speelt actrice Jenna Ortega zelf op de cello?

Het nieuwste goudhaantje van Netflix is er en het heet WednesdayDe serie over de zestienjarige dochter uit de bekende Addams Family staat nog maar een week op de streamingdienst en heeft nu al een record verbroken. De hoofdrol is weggelegd voor actrice Jenna Ortega die ook lijkt te overtuigen met haar cellokunsten. Maar speelt Ortega het instrument wel echt?

De acht afleveringen van het eerste seizoen van Wednesday staan nog maar sinds woensdag 23 november op Netflix, maar toch heeft de reeks al een record te pakken. In de week van maandag 21 tot en met 27 november is er namelijk maar liefst 341,2 miljoen uren naar Wednesday gekeken. Daarmee doet het zelfs beter dan Stranger Things 4.

Op de soundtrack van de serie is heel wat cellomuziek te horen, en die cello is ook vaak op het scherm te zien. Naast Thing lijkt het instrument namelijk een van Wednesdays beste vrienden. En ook actrice Jenna Ortega leerde het instrument van dichtbij kennen.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele mysteries met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

De serie bevat heel wat knipogen naar de originele Addams Family-film en er is ook al één scène die viraal gaat op apps als TikTok en Twitter. Dat is dansscène waarin Wednesday het beste van zichzelf geeft op Goo Goo Muck van The Cramps. Dat doet ze op haar eigenwijze manier, met weinig gevoel voor ritme.

Cello

Maar in de reeks is ook plaats voor andere muziek. En die muziek komt vooral uit de cello van Wednesday. Al in de eerste aflevering maken de kijkers kennis met het muzikale talent van het personage. Daarin brengt ze een klassieke versie van Paint It Black van The Rolling Stones. Daarna volgen nog versies van Don’t Stop van Fleetwood Mac en het klassieke Cello Concerto in E minor van Elgar.

En om die scènes geloofwaardig te laten overkomen, leerde actrice Jenna Ortega ook echt cello spelen. Enkele maanden voor de opnames begonnen, ging ze intensief aan de slag met het instrument. Dat vertelde ze in het Auto-Complete Interview van WiredEn het bleek mee te vallen, want ook na de opnames ging Ortega met cello verder. Benieuwd of we haar ook in een tweede seizoen zullen horen.

Meer
Lees meer...