Tim Burtons ‘Wednesday’ komt in november op Netflix

Tudududum! Er is eindelijk een releasedatum voor de reeks Wednesday op Netflix. Die serie gaat over Wednesday Addams, de dochter uit de bekende Addams Family. Enkele weken geleden deelde de streamingdienst een eerste teaser en daarin was alvast te zien dat de oudste telg van de familie niet te onderschatten valt.

De release van Wednesday komt alsmaar dichterbij. Vandaag maakte Netflix eindelijk bekend dat de reeks op 23 november zal verschijnen. Dat is een opvallende datum, want voor het eerst sinds lang verschijnt een fictieserie niet op vrijdag maar op … woensdag. De reeks werd geregisseerd door Tim Burton (Edward Scissorhands, Charlie and the Chocolate Factory …) en zal zijn specifieke stijl op Netflix voortzetten.

Wednesday

Enkele maanden geleden werd bekendgemaakt dat actrice Jenna Ortega de rol van Wednesday Addams zou spelen. Dat deed Netflix aan de hand van een korte video waarin Ortega te zien was in het kostuum van het hoofdpersonage. Enkele weken later deelde de streamingdienst een eerste trailer.

Wednesday zal de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy volgen. De tiener probeert haar paranormale krachten, die ze geërfd heeft van haar bizarre familie, onder de knie te krijgen. Daarnaast gaat ze ook op haar school op onderzoek uit, want die blijkt een mysterie met zich mee te dragen. Dat alles moet ze zien te combineren met haar ‘gewone leven’ als tienermeisje.

The Addams Family

Naast Wednesday (Ortega) krijgen we natuurlijk ook de rest van haar familie te zien. Die familie bestaat uit ouders Gomez en Morticia Addams en Wednesdays broer Pugsley. Dat gezin werd doorheen de jaren in verschillende maten en vormen gebruikt in verschillende horrorverhalen, maar nu ging regisseur Tim Burton er dus mee aan de slag. Wat daar het resultaat van is, dat is dus vanaf woensdag 23 november te zien op Netflix.

Bekijk de teaser van Wednesday hier:

Wednesday verschijnt op 23 november op Netflix. Ondertussen een andere serie kijken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...