‘Wolfpack’: Amazon Prime Video komt binnenkort met zesdelige docureeks over wielerploeg Quick-Step Alpha Vinyl

Amazon heeft zojuist de allereerste Belgische Original voor Prime Video aangekondigd. Het gaat om de documentairereeks Wolfpack rond de succesvolle wielerploeg Quick-Step Alpha Vinyl. Het productiehuis Woestijnvis mocht die ploeg in 2022 een heel jaar volgen en het resultaat daarvan kunnen we in de lente zien op Prime Video.

Al jarenlang is het Belgische Quick-Step Alpha Vinyl – dat in het verleden heel wat andere namen droeg – van teammanager Patrick Lefevere een van de meest succesvolle wielerploegen ter wereld. Met in totaal 49 overwinningen deed de ploeg kwantitatief iets minder goed dan de voorbije jaren, maar toch prijkt ze voor het elfde jaar op een rij helemaal bovenaan de zegeranking.

Vuelta, Luik-Bastenaken-Luik en WK

Op het vlak van kwaliteit was 2022 dan weer wel een van de beste jaren ooit voor de Belgische formatie. Het absolute hoogtepunt kwam er in het najaar toen Remco Evenepoel in de Ronde van Spanje Lefevere zijn allereerste zege ooit bezorgde in een Grote Ronde. Het nog altijd maar 22-jarige Belgische toptalent won eerder op het seizoen ook Luik-Bastenaken-Luik en de Clásica San Sebastián. Evenepoel zou het jaar afsluiten met winst op het Wereldkampioenschap wielrennen in Australië.

Ook naast de successen van Remco Evenepoel was 2022 een topjaar voor Quick-Step Alpha Vinyl. Zo pakte de ploeg in de Giro d’Italia een ritzege met Mark Cavendish en mocht er in de Ronde van Frankrijk zelfs tweemaal gejuicht worden. De verrassende Yves Lampaert en de wederopstanding van Fabio Jakobsen zorgden daarvoor.

Wolfpack

Meer dan genoeg stof dus voor een zesdelige docureeks op Prime Video. Die komt er deze lente dan ook onder de naam Wolfpack, de bijnaam van Quick-Step Alpha Vinyl. Dat maakte Amazon zojuist zelf bekend. De documentairereeks werd gemaakt door het gerenommeerde productiehuis Woestijnvis.

Wolfpack is een meeslepende zesdelige serie die kijkers verwelkomt in het peloton, hen door races en trainingssessies, bergetappes en massasprints leidt, langs hotelkamers, teambussen en auto’s naar de essentie van een van ’s werelds sterkste wielerploegen”, schrijft Amazon Prime Video.

Meer
Lees meer...