XINK maakt festivalzomer compleet met optreden op Pukkelpop

De comeback van XINK is compleet. Na vier uitverkochte concerten in de Ancienne Belgique en een aangekondigd concert op Rock Werchter deze zomer én in de Lotto Arena volgend jaar, moet ook Pukkelpop eraan geloven. Dat maakte de organisatie van het festival vandaag bekend. Naast XINK zullen nog 18 nieuwe namen optreden.

Exact twintig jaar na hun deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival staat XINK er weer. De band startte zijn comeback eind vorig jaar met de nieuwe single Misschien en had dit jaar enkele concerten in de AB. Dat was zo’n groot succes dat de band besliste om er een vervolg aan de breien. En dat vervolg zal er deze zomer alvast zeer rooskleurig uitzien. Naast Rock Werchter zijn ze nu ook aangekondigd op Pukkelpop.

XINK

XINK, toen nog X!NK, nam in 2003 deel aan de preselecties voor het Junior Eurovisiesongfestival met het nummer De Vriendschapsband. De groep bestond uit de twee broers Jonas (14) en Niels Meukens (12) en de broers Thomas (12) en Philip Valkiers (10). Ondertussen zijn we twintig jaar later en was de groep, na enkele zijprojecten, opnieuw klaar voor een reünie op het podium.

Die kwam er in de vorm van enkele reünieconcerten in de AB, maar ondertussen lijkt de comeback groter dan ooit. Na die concerten kondigde de band aan dat er ook een concert in de Lotto Arena zou volgen in 2024. En ook op de festivals deze zomer zal XINK zijn comeback dus verderzetten.

Pukkelpop

Eerder maakte Rock Werchter al hun volledige line-up bekend en daar zal XINK de mainstage openen op zaterdag 1 juli. Maar ook op Pukkelpop zal de Kempische band deze zomer dus schitteren. Het festival maakte namelijk zonet 18 nieuwe namen bekend, waaronder XINK. Zij staan op zondag 20 augustus op het podium in Kiewit, Hasselt. Naast XINK zijn ook onder andere BLUAI, DIRK en Kids With Buns aan de line-up toegevoegd.

Bekijk hier het volledige concert van XINK in de AB eerder dit jaar:

Meer
Lees meer...