YouTuber Gabbie Hanna opnieuw onder vuur na “tips” tegen depressie

Bijna een jaar geleden probeerde YouTuber Gabbie Hanna in een reeks video’s haar naam te zuiveren. Dat pakte toen heel anders uit dan ze gehoopt had en ze kreeg juist meer kritiek. Daarna verdween Hanna voor een tijdje, maar nu is ze terug en alweer ligt ze onder vuur. Deze keer door een TikTok waarin ze mensen met een depressie “wil helpen”.

YouTuber Gabbie Hanna is terug en ze ligt alweer onder vuur. In een recente TikTok gaf ze haar ultieme tip tegen een depressie en die viel bij velen niet in goede aarde.

“Zoek een hobby”

In de video geeft Gabbie haar tip tegen depressies. “Luister, dit advies gaat je leven veranderen. Deze tip is niet enkel geschikt om van een depressie af te geraken. Het gaat je enthousiast maken om op te staan elke dag. B*tch, je moet een hobby nemen, verschillende hobby’s. Maar begin met één tegelijk.”

Vervolgens geeft ze enkele voorbeelden zoals zelf tapijten maken of romans schrijven. Op het einde zegt ze: “Je bent depressief? En je hebt nog nooit op een jetski gezeten? Je hebt niets om voor te leven? Maar je hebt nog nooit uit een vliegtuig gesprongen? Zoek een hobby! En je zal je nooit meer droef voelen.”

@gabbiehanna LIFE CHANGING TIP to overcome depression FOREVER #mentalhealth #AFairShotWithBlock #hobbies ♬ original sound – Trauma Queen

Kritiek

Gabbie Hanna TikTok
TikTok @gabbiehanna

Deze “tip” kreeg – logischerwijs – heel wat kritiek. Verschillende mensen lieten daarbij weten dat ze geen tijd hadden om zomaar een nieuwe hobby op te pikken omdat ze veel moeten werken om rond te komen. Gabbie reageerde op deze kritiek “dat ze wel tijd hadden om door TikTok te scrollen en een reactie te plaatsen maar geen tijd hadden om een instrument te leren spelen of om te leren breien?”. “Dat is volledig je eigen keuze”, voegde ze daar nog aan toe.

In een andere video reageerde ze op comments die zeiden dat haar tip enkel nuttig is voor mensen die genoeg geld hebben. “Mensen vinden me privileged omdat ik zeg dat je je levenskwaliteit moet verbeteren door een hobby te nemen of je passie te volgen. Ten eerste, je moet geen geld hebben om een hobby te hebben. Veel hobby’s hebben niet veel materiaal nodig. En veel materiaal is heel goedkoop. Potloden, pennen en papier zijn f*cking goedkoop. Je kan verf kopen voor 1 dollar. Je kan allerlei dingen vinden in tweedehandswinkels. Maar als je echt geen geld hebt, dan kan je ook iets vinden dat gratis is. Dat is het mooie aan creativiteit.”

Vervolgens haalde ze ook nog eens uit naar mensen die zeggen dat ze geen tijd hebben voor een hobby omdat ze moeten werken. “Je zit op TikTok, je hebt tijd om te reageren op TikToks. Doe er iets aan! Stop met excuses te zoeken voor je miserabele levensstijl en creëer een goede f*cking levensstijl. Het doel van het leven is ervan genieten. Als je ervoor kiest om je vrije tijd door te brengen met scrollen op TikTok en commentaar te geven op het leven van anderen die je advies geven, dan is dat jouw probleem.”

@gabbiehanna Reply to @angibryan ♬ original sound – Trauma Queen
Meer
Lees meer...