YouTuber MrBeast krijgt spelprogramma op Prime Video met grootste prijzenpot ooit

MrBeast, de populairste YouTuber ter wereld, maakt de overstap naar streaming. De Amerikaan sloot namelijk een deal met Prime Video en zal voor hen een zeer groots opgezet spelprogramma maken. Daarin zullen 1.000 deelnemers strijden voor prijzenpot van maar liefst 5 miljoen dollar (4,6 miljoen euro), de grootste prijs in de geschiedenis van televisie en streaming.

Op Netflix kon je eind vorig jaar kijken naar Squid Game: The Challenge. Met 456 deelnemers en een prijzenpot van 4,56 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) was dat toen het grootste realityspelprogramma ooit. Maar dat record wordt binnenkort verbroken door Jimmy Donaldson, beter bekend als MrBeast. Hij gaat namelijk in zee met Amazon om een spelprogramma met de naam Beast Games te maken voor hun streamingdienst Prime Video. Daarover bestonden al eerder geruchten, maar dat is nu ook bevestigd.

Beast Games

“MrBeast heeft de aandacht en verbeeldingskracht getrokken van fans van alle leeftijden, uit alle lagen van de bevolking en over de hele wereld. We zijn blij om met Jimmy en zijn getalenteerde team samen te werken om zijn briljante hoogstaande concepten te verwerken in Beast Games en naar onze wereldwijde klanten te brengen”, zegt Jennifer Salke, hoofd van Amazon MGM Studios.

“Toen MrBeast ons voor het eerst vertelde over zijn concept voor de show, waren we overweldigd door zijn ambitie om van Beast Games het grootste realityspelprogramma ooit te maken”, zegt Vernon Sanders, hoofd televisie bij Amazon MGM Studios.

MrBeast

“Mijn doel is om de grootst mogelijke show te maken en te bewijzen dat YouTubers en videomakers succes kunnen hebben op andere platforms. Amazon gaf me de creatieve controle die ik nodig heb om te proberen het waar te maken. Ik hoop dat ik de YouTubegemeenschap trots kan maken”, legt MrBeast uit.

Hoe Beast Games er precies zal uitzien, is nog niet bekend. Het programma zal uiteraard gebaseerd zijn op de concepten die MrBeast populair maakten op YouTube.

Meer
Lees meer...