Zeekoe nabij Florida ontdekt met woord ‘Trump’ op gekrast, dierenrechtenorganisatie zoekt daders

Natuurbeschermingsorganisatie U.S. Fish and Wildlife Service is op zoek naar de daders van een vreemd geval van dierenmishandeling. In de Amerikaanse staat Florida is namelijk een Caribische lamantijn, een soort zeekoe, ontdekt waarop het woord ‘Trump’ is gekrast.

Dat aanhangers van Donald Trump ver durven gaan, bleek vorige week al tijdens de bestorming van het Capitool. Maar de ontdekking van een Caribische lamantijn waarop het woord ‘Trump’ is gekrast, schokt toch opnieuw heel wat mensen.

Boete tot 50.000 dollar en één jaar cel

Het was de regionale krant Citrus County Chronicle die met het nieuws naar buiten kwam. Zij plaatsen op hun website een video van het arme diertje. De beelden zijn genomen aan de Blue Hole van de Homosassa rivier aan de Golf van Mexico in de Amerikaanse staat Florida.

Iets later maakte de U.S. Fish and Wildlife Service bekend dat het op zoek is naar tips over de dader(s) van deze vorm van dierenmishandeling. Omdat Caribische lamantijnen beschermd zijn door de Endangered Species Act. Harassment riskeren de daders een boete tot 50.000 dollar en één jaar cel.

Caribische lamantijn

De Caribische lamantijn is een populair zeezoogdier in Florida dat daar ook wel Floridamanatee genoemd wordt. Ze danken hun populariteit aan het feit dat ze helemaal niet mensenschuw zijn en vaak contact opzoeken met snorkelaars. Daardoor brengen zo wel soms zichzelf in gevaar.

De soort geldt dan ook al langer als bedreigd. Bovendien heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat beschermingsprogramma’s voor de Caribische lamantijn zo goed als stilgevallen zijn waardoor de soort nog sneller achteruit gaat dan ervoor.

Een Caribische lamantijn – Bron: Shutterstock
Meer
Lees meer...