Zuid-Koreaanse kookshow ‘Culinary Class Wars’ krijgt laatste teaser

Netflix heeft een laatste teaser gelost voor de nieuwe Zuid-Koreaanse kookshow Culinary Class Wars. Daarin zullen verschillende koks het tegen elkaar opnemen. Het gaat daarbij om zowel bekende sterrenchefs als onbekende chefs die een klein restaurant uitbaten of werken in een cafetaria. In de laatste teaser wordt vooral ingezoomd op de jury van de show.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de stroom van nieuwe Zuid-Koreaanse series die Netflix op ons afvuurt. Naast populaire fictiereeksen, zoals Squid GameSweet Home en The Glory, lanceerde Netflix in de laatste jaren ook al verschillende populaire spelprogramma’s. Denk zo maar aan Physical: 100The Devil’s PlanAgents of Mystery en The Influencer. Vanaf morgen komt daar nog een reeks bij waarin alles in het teken zal staan van koken.

Culinary Class Wars

In Culinary Class Wars nemen honderd deelnemers het tegen elkaar op. Zij worden opgesplitst in twee groepen. De eerste bestaat uit de zogenaamde “Black Spoons“. In deze groep zitten de “hidden masters“, koks die werken in kleine restaurants en cafetaria’s of die koken voor celebrity’s. Zij nemen het op tegen de twintig “White Spoons“. Dit zijn gerenommeerde chefs, waaronder chefs van restaurants met Michelinsterren, winnaars van andere kookwedstrijden en andere bekende gezichten uit de kookwereld.

“In deze kookwedstrijd zullen de White Spoon-chefs, die heel wat te verliezen hebben, het opnemen tegen de Black Spoon-chefs, die eigenlijk niets te vrezen hebben”, vertelt coregisseur Kim Hak-min. “Met deze wereldwijde release op Netflix willen we de enorme diversiteit aan culinaire experten tonen die Korea rijk is”, gaat coregisseur Kim Eun-ji verder. “We selecteerden 100 deelnemers met unieke culinaire filosofieën. Zij representeren een uitgebreid aanbod aan keukens, waaronder naast de Koreaanse ook de Westerse, Chinese, Japanse en fusionkeukens.”

De jury van het programma wordt niet van de minste. Het gaat namelijk om niemand minder dan Paik Jong-won, de bekendste kok en culinaire mentor van Korea en Anh Sung-jae, de chef-kok van Mosu Seoul, dat het enige driesterrenrestaurant van Korea was.

Laatste teaser

Recent loste Netflix al de deelnemers voor de wedstrijd en een officiële trailer. Daarin werd vooral ingezoomd op de (bekende) deelnemers. Maar in de laatste teaser staat de jury centraal. Die bestaat dus uit Paik Jong-won en Anh Sung-jae.

In de teaser wordt duidelijk dat de deelnemers serieus onder de indruk zijn van het duo. “De ene is de koning van de restaurantindustrie en de ander bereikte wat elke chef wil bereiken”, horen we een deelnemer zo zeggen.

Culinary Class Wars is vanaf morgen, dinsdag 17 september, te bekijken op Netflix.

Bekijk de nieuwe teaser hier:

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Culinary Class Wars:

Culinary Class Wars verschijnt op dinsdag 17 september op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...