10 romantische eetscènes om van te smullen

Heb je volgende week een etentje gepland voor valentijn? Dan kan je misschien inspiratie halen uit de volgende filmscènes. Die tonen hoe romantisch het kan worden.

1. Lady en de Vagebond

giphy.com
Wie kent deze bekende scène niet? Samen spaghetti eten, toevallig hetzelfde sliertje vastnemen en … eindigen met een kus. De scène werd al verschillende keren nagebootst, onder andere door Charlie Sheen en Valerie Golino in Hot Shots! Part Deux. En misschien doe jij het binnenkort ook wel?

2. Belle en het Beest

We blijven nog even bij Disney, want ook in Belle en het Beest zit er zo’n eetscène. Tijdens het ontbijt begint Belle langzaam maar zeker verliefd te worden op het Beest, zelfs als hij zijn bord vastpakt en begint te schrokken.

3. Pretty Woman

Het is een van de mooiste scènes in de film: Richard Gere die champagne en aardbeien bestelt voor Julia Roberts. Zij speelt die gretig naar binnen, terwijl ze een afspraak voor de nacht maken. Een mooi voorbeeld van hoe tegenpolen elkaar aantrekken.

4. Chocolat

Vianne (Juliette Binoche) raakt geïntrigeerd door Roux (Johnny Depp) in deze scène. Zij denkt hem zijn lievelingschocolade aan te bieden, maar hij beweert dat het niet zijn favoriet is. Het begin van een mooie romance.

5. The Vow

Nog eentje met chocolade, deze scène uit The Vow. Nadat Paige (Rachel McAdams) door een auto-ongeluk aan geheugenverlies lijdt, doet Leo (Channing Tatum) alles om hun huwelijk te redden. Hier laat hij haar opnieuw ontdekken van welke pralines ze houdt. Als er per ongeluk wat chocolade in Paiges haar zit, komen de twee weer dichter bij elkaar.

6. Good Will Hunting

De date van Will Hunting (Matt Damon) en Skylar (Minnie Driver) krijgt meteen een romantisch tintje als ze tijdens het eten besluiten om elkaar al een vroege afscheidskus te geven. Met een volle mond, waardoor ze wat eten uitwisselen. Ja, ook dat kan dus romantisch zijn.

7. Kate and Leopold

Aangezien Leopold (Hugh Jackman) uit 1876 komt, organiseert hij voor Kate (Meg Ryan) een heel traditioneel – maar ook heel romantisch – diner. Op het dak, met een violist, bloemen, enzovoort. Kortom: alles erop en eraan. Kate is onder de indruk, en wij ook. 

8. The Back-up Plan

Tijdens de eerste date van Zoe (Jennifer Lopez) en Stan (Alex O’Loughlin) loopt alles mis: hij morst per ongeluk wijn, de tafel schiet in brand en ook het blussen verloopt niet echt geweldig. Maar wat dan volgt, is geweldig romantisch én het moment waarop ze echt verliefd worden.

9. Bridget Jones’s Diary

En ook als het eten mislukt, kan het romantisch worden. Denk maar aan de blauwe soep die Bridget Jones maakt (Renée Zellweger), net wanneer Mark Darcy (Colin Firth) binnenvalt. Gelukkig kan hij wél koken, en doen ze dat romantisch samen.

10. When Harry Met Sally

Het is een van de bekendste scènes ooit, die waarin Meg Ryan (Sally) een orgasme faket. Voor Harry (Billy Crystal) is het op dat moment nogal gênant, maar uiteindelijk kan hij er wel mee lachen. Net zoals wij allemaal.
Meer
Lees meer...