Left Right
scrollTop top

Dit zijn de 17 beste series en films met honden op Netflix


Series en films met honden op Netflix
© Pexels

Honden maken alles beter. Ze zijn je trouwste gezelschap en houden onvoorwaardelijk van je. Het is dan ook geen verrassing dat er zoveel series en films bestaan waarin honden een rol spelen. En laten we eerlijk zijn, ze maken het kijken naar je favoriete serie zoveel aangenamer. We spoorden de beste series en films op Netflix op met honden. Dit is onze lijst!

Deze films en series bewijzen hoe geweldig honden zijn en tonen nogmaals aan waarom ze onze beste vrienden zijn. Als je een hond hebt, weet je hoe geweldig het is om je harige kleine vriend te knuffelen, maar wat nog veel beter is, is knuffelen met die harige vriend terwijl je kijkt naar een film of serie over andere schattige dieren!

Dus installeer je maar in de zetel met je trouwe viervoeter dicht bij je en geniet van onze lijst op Netflix! Dat je hond niet af en toe tijdens het kijken uitbundig meeblaft, kunnen we niet garanderen.

1. Dogs

Natuurlijk moet deze documentaire in onze lijst staan. De naam zegt al genoeg: Dogs. Dus jawel, gedurende zes afleveringen staan honden hier centraal. De serie vertelt de emotionele band tussen hond en baasje. Maar het interessantste zijn de persoonlijke verhalen die aan bod komen.

Gedurende 50 minuten word je helemaal opgeslokt door deze intieme verhalen. Elke aflevering gaat over iemand anders die telkens ergens anders in de wereld woont. Dogs vertelt over de relatie tussen honden en baasjes in verschillende landen, culturen en omstandigheden. In juni 2019 werd aangekondigd dat Dogs een tweede seizoen zal krijgen. Wanneer dat zal uitkomen, is nog niet bekend.

2. Pup Academy

Pup Academy – een rondleiding van Pom Pom.

'‘Sstt lieverd, dit is een belangrijk stuk.’’ – Jij tegen je kind nadat je ontdekt hoe geweldig Pup Academy is.

Geplaatst door Netflix op Donderdag 5 maart 2020

De Pup Academy is geschikt voor alle leeftijden. Jong en oud kan dus volledig genieten van 12 afleveringen van deze serie. De Pup Academy was eerst te zien op Disney Channel, maar is nu wereldwijd te bekijken op Netflix.

Charlie heeft een geheime academie voor puppy’s opgericht om ze op te leiden. Daar leren de pups om de beste vriend van de mens te zijn. Zijn kleinzoon Morgan verhuist naar de academie dus schakelt Charlie hem in om de pups Spark, Corazon en Whiz op te leiden. In de reeks volgen we deze drie schattige pups en hun menselijke vrienden terwijl ze de kracht van vriendschap ontdekken en een eeuwige band tussen hond en mens creëren. Een hartverwarmende serie dus!

3. Benji

De eerste film van Benji kwam in 1974 uit. Daarna volgden er nog acht andere in de filmreeks, waaronder ook een televisieserie. De film Benji die op Netflix beschikbaar is, is een remake van de eerste film.

Het verhaal van Benji, een nieuwe hedendaagse versie van de klassieker, volgt zwerfhond Benji en Carter en Frankie, twee eigenzinnige kinderen uit New Orleans. De kinderen sluiten een vriendschap met de schattige straathond en nemen hem stiekem mee naar huis. Wanneer er gevaar dreigt en ze zelfs ontvoerd worden door boeven, schiet Benji in actie.

4. The Healing Powers of Dude

Een andere serie die geschikt is voor alle leeftijden is The Healing Powers of Dude. Deze komediereeks telt acht afleveringen en vertelt het verhaal van de 11-jarige Noah Ferris met een sociale-angststoornis. Door z’n angststoornis voelt zelfs de eenvoudigste dagelijkse activiteit aan alsof hij verdrinkt in drijfzand. Na jaren van thuisonderwijs is Noah dapper genoeg om de middelbare school een kans te geven en misschien zelfs voor het eerst vrienden te maken.

Om hem te helpen in zijn nieuwe omgeving, geven zijn ouders hem een energieke, maar onverzorgde emotionele-hulphond genaamd Dude. Ook al heeft de onervaren Dude een korte aandachtsspanne en een afleidende obsessie met traktaties, maakt hij z’n tekorten toch helemaal goed met zijn charme en pit. Samen proberen ze verschillende situaties door te komen en het schooljaar te overleven.

5. Life in the Doghouse

Life in the Doghouse vertelt het inspirerende verhaal van Danny Robertshaw en Ron Danta en het opmerkelijke werk dat ze verrichten bij Danny & Ron’s Rescue. Het koppel runt een drukke hondenopvang vanuit hun eigen huis. Hun reddingsmissie begon in 2005, toen ze zo’n 600 honden redden die door orkaan Katrina dakloos waren geworden. Sindsdien hebben Danny en Ron al meer dan 11.000 mishandelde, verlaten en uitgehongerde honden gered.

Deze documentaire zal zeker en vast je ogen openen, maar je ook ontroeren. Hun unieke werkwijze en reddingsacties zullen je hart veroveren en je inspireren om steeds de juiste keuzes te maken als het gaat om je trouwe viervoeter. Ongetwijfeld dat je bij het kijken van deze dogumentaire (nog) een hond in huis wil nemen!

6. It’s Bruno!

De komedieserie It’s Bruno! draait volledig rond mopshondje Bruno en zijn toegewijd baasje Malcolm Bartello. Zo vult Malcom zijn dagen met de verzorging van zijn lieve hond Bruno en ziet hij er strikt op toe dat de buren zijn beste vriend met respect behandelen. De acteur die Malcom speelt, Solvan Naim, heeft de serie trouwens zelf geschreven en gemaakt.

Waarom moet je hiernaar kijken? It’s Bruno! telt acht afleveringen die telkens maar een kwartiertje duren. In elke aflevering beleeft het duo een nieuw avontuur. Samen wandelen ze door de straten van Brooklyn terwijl ze in allerlei situaties belanden. De serie werd bovendien in 2019 genomineerd voor ‘Uitmuntende korte komedie- of dramaserie’ op de Primetime Creative Arts Emmy Awards.

7. Diecisiete

De trailer van Diecisiete is enkel in het Spaans te vinden, maar gelukkig wordt de serie op Netflix wel vertaald. Diecisiete, of Seventeen, gaat over de 17-jarige Héctor die al twee jaar in een jeugddetentiecentrum verblijft. Daar heeft hij een onbreekbare band met zijn therapiehond Oveja gecreëerd. Wanneer zijn trouwe viervoeter plotseling wordt geadopteerd en niet meer terugkomt, ontsnapt Héctor om hem te zoeken.

Samen met zijn oudere broer Ismael en hun grootmoeder trekken ze door Cantabrië op zoek naar zijn therapiehond. Tijdens deze onverwachte reis groeien de drie weer dichter naar elkaar. Deze Spaanse film is zo gevuld met liefde en oprechtheid dat hij je ongetwijfeld zal ontroeren.

8. 7 Days Out – Westminster Dog Show

7 Days Out Streams on 12/21

What does it take to be Best in Show? 7 Days Out streams on Netflix on 12/21.

Geplaatst door Westminster Kennel Club Dog Show op Dinsdag 18 december 2018

7 Days Out is een documentaireserie die je elke aflevering een exclusieve blik achter de schermen geeft van ’s werelds grootste shows. Elke aflevering volgt een ander groot evenement, waarbij de aflevering telkens 7 dagen voor de start van de show begint. Op die manier beleef je hoeveel spanning er telkens heerst bij het organiseren en plannen van deze grote evenementen.

De eerste aflevering van deze serie toont de Westminster Dog Show. Daarin word je als kijker meegenomen achter de schermen van de populaire en grootste hondenshow. In de aflevering word je helemaal meegesleept in de waanzin van de viervoeters, hun competitieve baasjes en drukke hondentrimmers.

9. Pup Star: Better 2Gether

We moeten toegeven, de volgende films in ons lijstje zijn misschien eerder gericht op jongere leeftijden. Maar dat wil niet zeggen dat ook wij niet kunnen genieten van zo’n familiefilm! Technisch gezien is Pup Star: Better 2Gether de tweede film in de reeks van Pup Star. Maar het is wel de eerste Pup Star-film die op Netflix verscheen.

In Pup Star: Better 2Gether strijden muzikale honden opnieuw om de naam Pup Star in de gelijknamige zangwedstrijd. Regerend kampioen Tiny, een schattige Yorkshireterriër, is terug om haar titel te verdedigen. Maar dat verloopt niet zonder problemen, want een boze rivaal verwisselt Tiny met een straathond genaamd Scrappy. Gaandeweg beseffen de twee honden dat het beter is om samen te werken.

10. Pup Star: World Tour

In deze derde Pup Starmusicalfilm is de wedstrijd terug, maar is hij deze keer beter en groter. Pup Star gaat namelijk wereldwijd! Nadat Tiny internationaal bekend is geworden, mag de schattige Yorkie zich aansluiten bij de celebrityjury voor de allereerste Pup Star: World Tour.

De juryleden verwelkomen elk hun favoriete deelnemer van over de hele wereld in de Pup Star-show en trainen hen om mee te strijden voor de nieuwe titel van wereldkampioen van de pupsterren. Het nieuwe muzikale avontuur belooft een hoop leuke nummers en een hartverwarmend verhaal. Deze Pup Star-films zijn ideaal om je gedachten even te verzetten!

11. Puppy Star Christmas

Puppy Star Christmas is gebaseerd op de wereld van Pup Star en is ook dezelfde bedenkers, namelijk Air Bud. Toch is de film een beetje anders want deze speelt zich in de kerstsfeer af! Pasgetrouwden, Tiny en P.U.P, brengen hun eerste kerstmis door met hun nieuwe pups: Cindy, Rosie, Charlie en Brody. Helaas zijn de pups meer geïnteresseerd in cadeautjes krijgen dan in het genieten van een vakantie met hun gezin.

Totdat de nieuwe Pup Stars ontdekken dat een rivaliserend team kerstmis wil verpesten, waardoor de kerstman zelfs wordt ontvoerd. De kerstsfeer is ver te zoeken. Nadat de pups op de Noordpool zijn terechtgekomen, proberen ze toch nog de feestdagen te redden. Maar kunnen de pups al zingend terug vrede op aarde brengen?

12. Air Bud: Golden Receiver

Air Bud: Golden Receiver is het vervolg op de eerste Air Bud-film en dateert al van 1998. Ondanks dat de film al meer dan twintig jaar oud is, staat hij toch op Netflix. En hij draait helemaal rond één superhond: Buddy.

De film vertelt opnieuw het verhaal van Josh Framm die ondertussen een tiener is geworden. Josh ontdekt al snel een nieuwe sport op zijn school, namelijk American football. Wanneer hij de nieuwe quarterback wordt, verruilt ook zijn Golden Retriever Buddy zijn lievelingssport basketbal voor football. En ook hier blinkt hij in uit! Maar dan ontdekken twee mensen uit het circus zijn talent en beslissen ze Buddy te ontvoeren vlak voor een grote wedstrijd …

13. The Secret Life Of Pets

The Secret Life of Pets, ofwel Huisdiergeheimen, is een geweldige animatiefilm van Illumination. Deze komedie gaat over de levens die onze huisdieren leiden nadat we hen elke dag verlaten om naar het werk of school te gaan.

Het rustige leventje van een terriër genaamd Max wordt volledig verstoord wanneer zijn baasje een zwerfhond, Duke, in huis neemt. Max vindt zijn nieuwe situatie allesbehalve leuk. Maar het duo moet al snel hun meningsverschillen aan de kant zetten wanneer ze op straat belanden en ver van huis raken. Als ze het boosaardige konijn Snowball en z’n leger van achtergelaten huisdieren die wraak willen nemen op hun eigenaren ontmoeten, komen ze pas echt in grote problemen. Gelukkig merken een aantal vrienden van Max al gauw zijn verdwijning op en organiseren ze meteen een speurtocht om hen uit de nood te helpen.

14. After Life

Twee redenen om naar After Life te kijken: de fantastische Ricky Gervais en z’n schattige hond Brandy. Een ander goede reden is dat het tweede seizoen van de serie binnenkort op Netflix komt.

After Life vertelt het verhaal van Tony dat het perfecte leventje had. Totdat zijn vrouw Lisa overlijdt aan kanker. Hierna verandert Tony compleet en belandt hij in een depressie. Hij stond zelfs meermaals op het punt om zich van het leven te beroven, maar deed het telkens niet omdat hij zijn beste vriend en trouwe viervoeter Brandy niet in de steek wilde laten. In plaats daarvan besluit Tony om de wereld te straffen door te doen en te zeggen wat hij wil. Hijzelf vindt het een superkracht om niets te geven om zichzelf of anderen. Maar ondertussen proberen de mensen in zijn leven hem te helpen zijn verdriet een plaats te geven.

15. I Am Legend

I Am Legend is ondertussen ook al een oldie geworden, maar het blijft een legendarische film. Daarin speelt Will Smith samen met zijn hond Sam de laatste man op aarde, alleen is hij niet alleen … Kleine tip: voor wie geen fan is van post-apocalyptische science-fiction met vampierachtigen of wie een klein hartje heeft, is deze film misschien geen goed idee.

In I Am Legend is Robert Neville, een briljante wetenschapper, de laatste menselijke overlevende in wat er nog over is van New York City en misschien wel van de hele wereld door een vreselijk dodelijk virus. Ook de meeste dieren, waaronder honden zijn immuun voor het virus. Terwijl Neville misschien wel de beste hoop is voor de mensheid om het virus te stoppen, raakt zijn tijd stilaan op en is hij ook nog eens sterk in de minderheid …

16. The Crown

Oké, we moeten toegeven dat The Crown niet enkel draait om honden. Maar de corgi’s worden vaak geassocieerd met koningin Elizabeth II en de koninklijke corgi’s zijn zelfs wereldberoemd. Zij heeft het ras bij wijze van spreken groot gebracht. Daarom mogen er in de serie natuurlijk ook geen corgi’s ontbreken. Wist je trouwens dat de echte koningin sinds haar toetreding meer dan dertig corgi’s in haar bezit had?

The Crown vertelt het biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Het eerste seizoen van de serie beschrijft het leven van koningin Elizabeth II vanaf haar huwelijk met Philip van Griekenland en Denemarken in 1947. Het toont gebeurtenissen tot 1955, waarbij onder andere Winston Churchill aftreedt als premier en de zus van de koningin, prinses Margaret, haar verloving met Peter Townsend afbreekt.

Ook Netflix is fan van de corgi’s en vindt dat de honden eigenlijk hun eigen serie verdienen:

17. Queer Eye – On Golden Kenny

Queer Eye is een Amerikaanse realityserie waarbij een team van homoprofessionals in elke aflevering een make-over, of in hun woorden een “make-better”, uitvoeren. Het team bestaat uit experts op vlak van mode, persoonlijke verzorging, interieurontwerp, entertainment en cultuur en staan bekend als de “Fab Five”. De Fab Five op Netflix bestaat uit: Antoni Porowski alias de voedsel- en wijnexpert, Tan France alias de mode-expert, Karamo Brown alias de cultuurexpert, Bobby Berk alias designexpert en Jonathan Van Nes alias de verzorgingsdeskundige.

Vanaf het derde seizoen werd de Fab Five aangevuld met een zesde teamlid, namelijk de Franse Bulldog Bruley. Bruley is zowel in het derde en vierde seizoen van Queer Eye te zien en één ding is zeker: iedereen houdt van hem!

Maar aflevering 5 van seizoen 4, genaamd On Golden Kenny, gaat je helemaal ontroeren. In deze aflevering helpt de Fab Five de alleenstaande en eenzame 64-jarige Kenny. Kenny heeft vrijwel zijn hele leven in hetzelfde huis gewoond en moet zich binnenkort voorbereiden op een familiereünie. Door het verlies van zijn ouders en zijn hond in de loop der jaren heeft Kenny alles bewaard zoals het bij zijn ouders was. Terwijl de Fab Five Kenny helpen om zijn eerste gasten sinds jaren te ontvangen, proberen ze ook opnieuw onvoorwaardelijke liefde voor hem te vinden. Een aangrijpend en hartverwarmend verhaal dat zeker de moeite is!

Ter ere van de ‘National Adopt A Shelter Pet Day’ hielp de Fab Five Lacey volledig voor te bereiden om haar nieuwe familie te ontmoeten! Bekijk het schattige fragment hier:

Jammer genoeg verandert Netflix z’n aanbod dikwijls. Hierdoor zijn er al een paar toppers van films verdwenen. Gelukkig ben je met deze lijst even zoet! En wie weet voegt Netflix binnenkort opnieuw wat films en series met honden toe.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899