18-jarige jonge vrouw overleden aan Covid-19

In Brussel is een 18-jarige jonge vrouw overleden aan de gevolgen van Covid-19. Dat is bevestigd aan VRT NWS. De jonge vrouw zou, voor ze besmet raakte met het nieuwe coronavirus, al andere gezondheidsproblemen gehad hebben.

In totaal stierven in België aan de gevolgen van het coronavirus al 9.788 mensen. Van degene waarvan de leeftijd geweten is, is 48,4 procent ouder dan 85 jaar en 30,6 procent tussen 75 en 84 jaar. 13,7 procent van de overlijdens valt in de leeftijdscategorie tussen 65 en 74 en 6,8 procent is tussen 45 en 64.

Jonge overlijdens zijn dus zeldzaam, maar komen jammer genoeg wel voor. Zo zijn er 37 slachtoffers die tussen de 25 en 44 jaar waren en nu dus ook twee die jonger dan 24 jaar waren toen ze stierven aan Covid-19. Dat is de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Naast de 18-jarige jonge vrouw uit Brussel stierf begin maart in Gent ook al een meisje van 12 jaar dat besmet was geraakt.

Longschade

Ook in andere landen zijn al heel jonge overlijdens vastgesteld. Zo stierf in Frankrijk een 16-jarig meisje zonder medische voorgeschiedenis aan het virus. In Portugal was er een 14-jarig slachtoffer. Die jongen zou een huidziekte gehad hebben die het immuunsysteem aantast.

Naast de zeldzame jonge doden kan het coronavirus ook op andere manieren schade aanrichten bij heel jonge, kerngezonde mensen. Viroloog Steven Van Gucht waarschuwde recent nog in De Morgen dat ook zij zware, soms blijvende longschade kunnen oplopen.

Meer
Lees meer...