‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Emma Bale en waar kan je haar van kennen?

Vanavond is het al tijd voor de zesde aflevering in het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin zal zangeres Emma Bale de nieuwkomer van de dag zijn. Dit is waar je haar van kan kennen.

Gisteren moesten we in De Slimste Mens ter Wereld afscheid nemen van Jonatan Medart. Hij slaagde er niet in om zijn gigantische achterstand op Raven van Dorst goed te maken in de finale. Daardoor stootte Raven samen met dagwinnaar Bart Appeltans door naar de volgende aflevering. Daarin krijgen ze het gezelschap van zangeres Emma Bale.

Emma Bale

Emma Bale, die eigenlijk Emma Balemans heet, startte haar muzikale carrière in 2014 op 14-jarige leeftijd met een deelname aan The Voice Kids. Ze kon niet winnen, maar scoorde wel een platencontract, waarmee ze datzelfde jaar haar eerste single uitbracht. Het ging om een cover van het nummer All I Want van de Ierse band Kodaline.

In 2015 verscheen de eerste EP van Emma Bale ‘My World Untouched’. Nog een jaar later verscheen de single Fortune Cookie, waarvoor ze samenwerkte met Milow (die later dit seizoen ook zal deelnemen aan De Slimste Mens ter Wereld). Dit nummer groeide uit tot een grote hit.

Emma Bale was in 2021 ook te zien in het zevende seizoen van Liefde voor muziek. Daar bracht ze covers van de nummers van Tourist LeMC, Ronny Mosuse, Bert Ostyn, Geike Arnaert, Willy Sommers en Cleymans & Van Geel. Datzelfde jaar verscheen ook haar tweede album ‘Retrospect’. In De Slimste Mens ter Wereld kondigt ze ook aan dat haar derde plaat volgende maand zal verschijnen.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...