‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Dimitri Verhulst en waar kan je hem van kennen?

Vanavond is het al tijd voor de zevende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld en daarin doet een grote meneer zijn intrede. Het gaat namelijk om de bekende en gelauwerde auteur Dimitri Verhulst. Dit is waar je hem van kan kennen.

Gisteren moesten we in De Slimste Mens ter Wereld na vier afleveringen afscheid nemen van Raven van Dorst. Raven zal dus voorlopig niet meer van Rotterdam naar Vildevoorde moeten rijden, maar zal wel al zeker terugkeren voor de finaleweken. Vanaf vanavond krijgen interieurarchitect Bart Appeltans en zangeres Emma Bale het gezelschap van auteur en sinds kort ook regisseur Dimitri Verhulst.

Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst is een auteur en bracht in 1992 zijn allereerste werk Assevrijdag uit. Het ging toen om een boek in eigen uitgave voor enkele vrienden en bekenden. Zijn echte debuut kwam er in 1999 met de verhalenbundel De kamer hiernaast. Met deze bundel werd Verhulst al meteen genomineerd voor de prestigieuze NRC-prijs.

Later volgden nog populaire werken als Problemski Hotel (2003), De helaasheid der dingen (2006), Godverdomse dagen op een godverdomse bol (2008), Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten (2011) en De zomer hou je ook niet tegen (2015). Voor De helaasheid der dingen won Verhulst de Gouden Uil.

Regiedebuut

Verschillende boeken van Dimitri Verhulst werden in de afgelopen jaren verfilmd. Zo werd De helaasheid der dingen in 2009 verfilmd door regisseur Felix Van Groeningen en ging Manu Riche in 2016 aan de slag met Problemski Hotel.

Op Film Fest Gent ging vorige week Waarom Wettelen in première. Deze keer was het Dimitri Verhulst zelf die zijn eigen boek verfilmde. Het regiedebuut van Verhulst is vanaf vandaag ook in de cinemazalen te bekijken.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...