Acteur Alec Baldwin hervat acteerwerk in Rome na schietincident op filmset ‘Rust’

Acteur Alec Baldwin zal terug aan het werk gaan als acteur in Italië. Dat onthulden twee Italiaanse filmproductiebedrijven in Variety. Baldwin haalde eind vorig jaar het nieuws door het dodelijke en gruwelijke ongeluk dat plaatsvond op de filmset van de western Rust. Het rekwisietwapen in de handen van de acteur, dat een echte kogel bleek te bevatten, doodde de 41-jarige cameravrouw Halyna Hutchins.

De Italiaanse producers Andrea Iervolino van Minerva Pictures en Monica Bacardi van ILBE hebben zonet onthuld dat zowel Alec Baldwin als zijn broer William Baldwin gecast zijn in twee van hun aankomende filmproducties. De opnames daarvan zullen binnenkort in Rome beginnen.

Italië

Gianluca Curti, de baas van Minerva Pictures, zei dat Baldwin aanstaande zaterdag in Rome zal arriveren. Zijn broer, William Baldwin, is al aanwezig in de Italiaanse hoofdstad.

Beide aankomende films zullen worden gemaakt door de Italiaanse regisseur Francesco Cinquemani, die de broers al goed kent. Hij werkte namelijk al eerder met William aan de live action-familiekomedie The Christmas Witch uit 2021, een gezamenlijke productie van Minerva en ILBE. Daarnaast regisseerde Cinquemani ook de sciencefictionfilm Andron: The Black Labyrinth met Alec Baldwin.

De twee Italiaanse producties waarin Alec Baldwin de hoofdrol zal spelen naast zijn broer William zijn getiteld Kid Santa en Billie’s Magic World. Beide films worden een combinatie van live action en animatie en worden omschreven als komische familiekerstfilms. De Amerikaanse acteur Elva Trill (Jurassic World: Dominion) zal ook de hoofdrol spelen in beide films. De twee Baldwins zullen vier weken in Rome spenderen voor het live action-gedeelte van de opnames van beide films, liet Curti van Minerva Pictures weten.

Na het incident

Dit is de eerste keer dat Alec Baldwin terug aan het werk gaat sinds het dodelijke incident op de set van Rust vorig jaar. Maar de betrokkenheid van de acteur bij de aankomende Italiaanse producties was al voor dat ongeluk vastgelegd, volgens Curti. In een exclusief interview met de zender ABC News in december 2021 sprak Baldwin openhartig over wat er nu precies gebeurde op de dag van het ongeluk. Daarbij liet cameravrouw Halyna Hutchins het leven en regisseur Joel Souza raakte gewond.

“De trekker van dat wapen is niet overgehaald. Ik heb de trekker niet overgehaald. Ik zou nooit een pistool op iemand richten en de trekker overhalen, nooit”, zei Baldwin destijds. De acteur, die ook coproducent was van de film Rust, zegt ook geen idee te hebben hoe de kogel in het rekwisietwapen is geraakt. “Iemand heeft een echte kogel in het pistool gestoken, een kogel die niet eens op het terrein had mogen zijn.”

Er zijn nog altijd geen aanklachten ingediend in het lopende strafrechtelijk onderzoek omtrent het incident. Matthew Hutchins, de weduwnaar van de overleden cameravrouw, spande in februari dit jaar wel een rechtszaak aan tegen Baldwin en de andere betrokkenen bij de film Rust.

Meer
Lees meer...