‘Andy op Patrouille’: Eerste aflevering zorgt meteen voor heftige gebeurtenis

Vanaf deze week, woensdag 10 mei, krijgen we opnieuw te zien hoe acteur en presentator Andy Peelman verschillende politiekorpsen over de hele wereld gaat vervoegen. En dat doet hij niet als bijstaander, want in de allereerste aflevering moet hij al meteen ingrijpen bij een overdosis drugs.

Momenteel is acteur en presentator Andy Peelman nog te zien naast Dina Tersago in Ze Zeggen Dat. Maar hij keert deze week ook terug in zijn eigen programma, Andy op Patrouille. Daarvan was het eerste seizoen al enkele jaren geleden te zien.

Andy op Patrouille

Het concept van Andy op Patrouille is simpel. Andy Peelman, die naast acteur in De Buurtpolitie ook lang zelf actief was bij de politie, gaat naar verschillende plekken over de hele wereld om daar te functioneren als politieagent. Op die manier wil hij de verschillen en gelijkenissen laten zien tussen de politie op andere plekken en die in België.

Na een succesvol eerste seizoen, besliste VTM dus om er nog een tweede en waarschijnlijk ook laatste seizoen aan te breien. “Agent zijn is en blijft een prachtig beroep. En ik heb nog lang niet alles gezien”, klinkt het bij Andy zelf.

Overdosis drugs

In de eerste aflevering vervoegt hij het politiekorps van Livingston in de staat Montana. Daar krijgt hij meteen te maken met een man die met een zware overdosis roerloos op de grond blijft liggen. Omdat hij tijdens het programma ook écht deel uitmaakt van het team, moet hij ook al meteen ingrijpen. Wanneer de ambulance aankomt, krijgt Andy opeens een levensreddende spuit toegegooid. “Steek het in z’n been!”klinkt het.

Na zijn bezoek aan Livingston trekt Andy ook nog naar onder andere Louisiana (Verenigde Staten), Acapulco (Mexico) en Amman (Jordanië).

Bekijk de preview hier:

Andy op Patrouille is vanaf 10 mei elke woensdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...