Andy Peelman keert terug naar politiekorps in tweede seizoen ‘Andy op Patrouille’

Binnenkort komt het tweede seizoen van Andy op Patrouille uit op VTM. Vanaf 10 mei krijgen we opnieuw te zien hoe acteur en presentator Andy Peelman verschillende politiekorpsen over de hele wereld gaat vervoegen. En dat neemt de presentator ook serieus, want bij sommige korpsen moet hij zelfs nog testen doorstaan.

Momenteel is acteur en presentator nog op VTM te zien als jurylid in The Masked Singer en naast Dina Tersago in Ze Zeggen Dat. Maar binnenkort keert hij ook terug in zijn eigen programma, Andy op Patrouille. Daarvan was het eerste seizoen al enkele jaren geleden te zien.

Andy op Patrouille

Het concept van het programma is simpel. Andy Peelman, die naast acteur in De Buurtpolitie ook lang zelf actief was bij de politie, gaat naar verschillende plekken over de hele wereld om daar te functioneren als politieagent. Op die manier wil hij de verschillen en gelijkenissen laten zien tussen de politie op andere plekken en die in België.

Na een succesvol eerste seizoen, besliste VTM dus om er nog een tweede en waarschijnlijk ook laatste seizoen aan te breien. “Na 18 jaar bij de politie nam ik onlangs afscheid van de job om me te focussen op mijn televisiecarrière, maar ik ga nog één keer mee op patrouille met enkele buitenlandse korpsen. Nog één keer mee in de actie. Nog één keer de politiewereld verkennen. Agent zijn is en blijft een prachtig beroep. En ik heb nog lang niet alles gezien”, klinkt het bij Andy zelf.

In het nieuwe seizoen van Andy op Patrouille vervoegt hij de korpsen van onder andere Louisiana (Verenigde Staten), Acapulco (Mexico) en Amman (Jordanië). Bij sommige van die korpsen worden de skills van Andy zelfs nog eens getest vooraleer hij ook echt mee op pad mag.

Andy op Patrouille is vanaf 10 mei elke woensdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...