Apple brengt op 10 september nieuwe iPhones uit: nieuw besturingssysteem

Apple Card
GettyImages

Apple-fans opgelet want Apple kondigde vandaag de datum aan van hun bekende september-evenement. Dit jaar valt het event op dinsdag 10 september om 19 uur Belgische tijd. De afgelopen weken werd ontzettend hard gespeculeerd over de nieuwe datum, maar vandaag kondigde het bedrijf het evenement zelf aan.

by-innovation-only-uitnodiging-iphone-event
iCulture

Iedereen giste de afgelopen weken naar de datum voor het Apple-evenement in september. De voorkeur die je overal teruglas was de tweede week van september. Maar gis niet langer want Apple maakte vandaag zelf de datum bekend: 10 september om 19u Belgische tijd. Dan kom je alles te weten over de opvolger van de iPhone Xs, Xs Max en Xr. Ook het nieuwe besturingsysteem iOS 13 zal dan een definitieve releasedatum krijgen.

Steve Jobs Theater

Het event zal zoals vorig jaar opnieuw plaatsvinden in het Steve Jobs Theater. Dat theater ligt op de site van het Apple Park dat Apple een aantal jaar geleden bouwde in het Amerikaanse Cupertino. De CEO van Apple, Tim Cook, zal het evenement zoals gewoonlijk in goede banen leiden.

Opvolger iPhone Xs

De afgelopen tijd doen er verschillende geruchten de ronde over het design van de opvolger van de iPhone Xs. Zo zou het toestel niet twee maar drie camera’s hebben. Apple zou opnieuw kiezen voor een glazen behuizing. Die zou deze keer bestaan uit één geheel waardoor de camera minder ver uitsteekt. Of de notch bovenaan het toestel deze keer minder groot zal worden is nog niet bekend.

iphone-11-camerabult
iCulture

iOS 13

Apple maakte eerder dit jaar het nieuwe besturingsysteem al bekend: iOS 13. Echt vernieuwd is die software-update niet. Maar Apple voegde wel een aantal aangename verbeteringen toe aan de software. Zo kan je vanaf dan gebruik maken van Bluetoothsharing. Dat houdt in dat je meerdere AirPods met één iPhone kan verbinden. Megahandig als je samen in het vliegtuig naar een serie wil kijken.

Daarnaast beschikt de update ook over een Darkmode. Daarmee kan je je toestel (de naam zegt het zelf) in een donkere modus zetten waardoor achtergronden donker worden en ook de typische witte lay-out van Apple devices nu zwart wordt. Met die functie verbruikt je smartphone bovendien minder batterij.

Op het evenement zal Apple ook ineens de officiële releasedatum van iOS 13 bekend maken. Die komt meestal een week na de voorstelling uit.

Apple-ios-13-quick-path-typing-screen-iphone-xs-06032019
Apple

Wat te verwachten?

De vraag is natuurlijk wat Apple te bieden heeft op het evenement. Van deze dingen zijn we alvast zeker:

  • Een aankondiging van drie nieuwe iPhones: de opvolger van de iPhone Xs, Xs Max en Xr.
  • Een nieuwe generatie van de Apple Watch.
  • De releasedatum van iOS 13.
  • Meer informatie over Apple Tv Plus. De nieuwe streamingdienst van het bedrijf die in het najaar online gaat.

Wij zijn alvast benieuwd naar de vernieuwingen (of net niét) die Apple zal aankondigen. Zet 10 september dus alvast in je agenda.

Gesponsorde artikelen