Axel Witsel kondigt afscheid bij Rode Duivels aan

Axel Witsel (34) stopt als interland voor Belgische nationale voetbalploeg. Dat heeft de 130-voudige Rode Duivel van Atlético Madrid zelf bekendgemaakt. Witsel maakte jarenlang deel uit van zogenaamde ‘Gouden Generatie’, maar werd recent niet meer opgeroepen door de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco.

Na een interlandcarrière van vijftien jaar stopt Axel Witsel bij de Rode Duivels. Het WK in Qatar was zijn laatste optreden als Belgisch voetbalinternational. Op dat wereldkampioenschap speelde Witsel alle minuten, maar kreeg hij wel meermaals kritiek van de Belgische fans en analisten.

Toch bleef Axel Witsel zich beschikbaar stellen voor de Rode Duivels. Voor het tweeluik tegen Zweden en Duitsland riep bondscoach Domenico Tedesco, die zijn debuut maakte, de ervaren middenvelder wel niet meer op. Tedesco liet daarbij wel weten dat de deur niet definitief dicht was.

“Veel succes aan de nieuwe generatie”

Nu heeft Witsel echter de eer aan zichzelf gehouden. Op Instagram deelde hij een reeks foto’s uit zijn lange interlandcarrière. “Na zorgvuldige overweging heb ik de emotionele beslissing genomen om te stoppen als international. Het was een grote eer dat ik de afgelopen 15 jaar mijn land heb mogen vertegenwoordigen”, schrijft hij daarbij.

“Nu is het belangrijk voor mij om meer tijd aan mijn gezin te besteden en me te concentreren op mijn club. Ik dank alle mensen die me hebben laten schitteren in de trui van de Rode Duivels. Bedankt aan al mijn coaches, mijn teamgenoten en niet te vergeten de medische staf. Bedankt supporters. Veel succes aan de nieuwe generatie, waarvan ik zeker weet dat ze ons nog steeds ongelooflijke momenten zal laten beleven.”

130 caps

Axel Witsel speelde voor de Rode Duivels vijf grote toernooien, twee Europese kampioenschappen en drie wereldkampioenschappen. Zijn hoogtepunt was ongetwijfeld de derde plaats op het WK 2018. Met 130 caps staat Witsel op de tweede plaats aller tijden bij de Belgische nationale voetbalploeg, na recordhouder Jan Vertonghen. Witsel scoorde ook 12 doelpunten.

Axel Witsel is al de zoveelste speler van de Gouden Generatie van de Rode Duivels die stopt als international. Eerder deden ook Eden Hazard, Simon Mignolet en Toby Alderweireld dat.

Meer
Lees meer...