Left Right
scrollTop top

Bart De Pauw moet op 14 januari voor rechtbank verschijnen


Bart De Pauw
© Bart De Pauw – Bron: Isopix

Bart De Pauw moet op 14 januari in Mechelen verschijnen voor de correctionele rechtbank. Daar wordt hij aangeklaagd voor stalking en elektronische overlast.

De zaak-Bart De Pauw barstte iets meer dan drie jaar geleden los. De VRT ontsloeg te televisiemaker toen na meerdere klachten over grensoverschrijdend gedrag. De Pauw zelf heeft altijd met klem ontkent dat hij iemand zou gestalkt hebben of dat zijn gedrag niet door de beugel kon.

“Context geven”

Bart De Pauw vroeg dan ook zelf om een proces. Toen het parket in mei van dit jaar besliste om hem te vervolgen, zei hij dan ook opgelucht te zijn. “Er komt eindelijk een proces waarbij de debatten in alle openheid zullen worden gevoerd. Wij zijn er klaar voor. Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen als zou blijken dat ik ergens in de fout ben gegaan, maar ik zal mij tot het uiterste verweren waar er gelogen is of waar ik ten onrechte in een slecht daglicht ben gesteld”, zei hij daarover.

Tot 2 jaar cel

Op 14 januari zal bij de correctionele rechtbank in Mechelen de agenda van het proces vastgesteld worden. Dan zal duidelijk worden wanneer het dossier gepleit zal worden. Tijdens het proces zullen de anonieme klachten meer dan waarschijnlijk ook openbaar gemaakt worden.

Als Bart De Pauw schuldig wordt bevonden, riskeert hij een boete tot 2.400 euro en een celstraf van 15 dagen tot 2 jaar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755