Bitchfight op Klara: Cara Van der Auwera gooit haar baas uit de ether

Tijdens je eerste werkweek je baas onderbreken en tegenspreken, het is iets dat wij NOOIT zouden durven. Ex-‘Spring’-zangeres Cara Van der Auwera is uit ander hout gesneden. Ze interviewde in ‘Espresso’, het Klara-programma dat ze sinds woensdag presenteert, haar baas, nethoofd Chantal Pattyn. En omdat haar uitleg volgens Van der Auwera wat te uitvoerig was, snoerde de 32-jarige haar meermaals de mond en gooide ze haar zelfs helemaal van antenne.

Het gesprek was nochtans goed begonnen, want Cara Van der Auwera heette Chantal Pattyn welkom met “Buongiorno, principessa!” en vervolgde met wat small talk over de muggen in Venetië, waar het Klara-nethoofd is voor de 14de Biënnale voor architectuur. “Ik ben het beste anti-muggenmiddel van de stad, want ze komen gewoon allemaal op mij zitten”, grapte Pattyn.

“Ik moet nog beginnen”

Maar het is duidelijk dat Pattyn niet op antenne gekomen is om over insecten te praten: “We zouden het natuurlijk hebben over de Biënnale Architectuur van Venetië.” Na een “Wat moeten wij ons daarbij voorstellen?” van Van der Auwera, is Pattyn niet meer te stoppen. Heel uitvoerig, met veel details en veel enthousiasme vertelt ze over de biënnale. Maar het is allemaal te veel voor Van der Auwera, die Pattyn al snel onderbreekt.  

“Ik wilde je onderbreken want als ik dat niet doe, blijf je praten tot vanmiddag.” Waarna ze er snel aan toevoegt: “Want je klinkt laaiend enthousiast.” “Ik ben het, maar ik moet nog beginnen”, reageert Pattyn vriendelijk, “Ik moet nog een en ander vertellen, Cara”. Waarna ze haar verhaal verderzet.

VRT – Bart Musschoot

“Vertel het tegen de muggen”

Even later onderbreekt Van der Auwera haar baas nogmaals. “Weet je, lieve Chantal? Ik ga je onderbreken want wij gaan nog een beetje muziek draaien. Nethoofd of niet, ik ga er u even afzwieren want u blijft bezig. Vertel het rustig tegen de muggen in uw kamer en wij praten na het weekend bij met een koffie, goed?”

Pattyn antwoordt professioneel: “Wel, dat is heel goed, want je kan dinsdag het hele verhaal horen in Pompidou en zondag op Radio 2. Ik kan alleen maar zeggen: het is heel veel beste mensen en als je ernaar toe komt, trek er dan zeker drie dagen voor uit.” Van der Auwera neemt afscheid met “Geniet ervan, principessa, tot snel.”

“Ah, ik mag verder vertellen?”

Maar dan is het nog niet gedaan. Want de muziek stopt en de luisteraars horen Van der Auwera zeggen: “Ja Chantal, en verder?” Waarop Pattyn na drie seconden stilzwijgen zegt: “Ah, we gaan gewoon verder vertellen? Wat sympathiek van je, Cara. Molto simpatico, echt waar.” Pattyn gaat verder met haar verhaal, en Cara komt opnieuw stevig uit de hoek.

Op een vraag van Pattyn antwoordt ze: “Neen, wist ik niet, vertel maar door, ik roer nog eens in mijn koffie ondertussen.” Stilte. “Chantal?” “Ja?” “Vertel maar verder. “Oké, ik wou nog even vertellen dat de burgemeester van Venetië in de bak zit”, vertelt Pattyn. En dan heel plots horen we Van der Auwera stil zeggen: “Laat ze maar vertellen, we starten gewoon het nieuws.” En dan tegen Chantal: “Dankjewel Chantal!” En dan is Pattyn niet meer te horen en begint het nieuws. 

“Vrouw met ballen”

In de krant Het Nieuwsblad reageert Pattyn sportief: “Ik was wat te enthousiast bezig. Gelukkig is Cara een vrouw met ballen. Zo heb ik ze graag bij Klara. Ze is nog maar aan haar derde werkdag bezig. Een volgende keer lost ze zoiets wel eleganter op.” Van der Auwera komt van MNM, maar werkte eerder voor Ketnet, Radio Donna en VT4.

Espresso kan je hier herbeluisteren, het gênante interview start op 2:24:00.