‘Blind Getrouwd’: Jolien en Brecht vertellen over hun toekomstplannen

Brecht en Jolien zijn hét succesverhaal van het meest recente seizoen van Blind Getrouwd. De twee zeiden op het beslissingsmoment volmondig “ja” om als getrouwd koppel samen verder te gaan en lijken sindsdien gelukkiger dan ooit. Dat zorgt er dan ook voor dat ze al durven vooruit kijken naar de toekomst.

Het verhaal van Jolien en Brecht leest al enige tijd als een sprookje. Op een heel klein incidentje op de huwelijksreis na, liep alles heel het experiment op rozen. Nadat Jolien kort na die huwelijksreis voor haar werk enkele dagen weg moest, beseften beiden hoe hard ze elkaar gemist hadden en staken ze hun liefde helemaal niet meer onder stoelen of banken. Het was dan ook allerminst een verrassing dat ze besloten getrouwd te blijven.

Huwelijksaanzoek

Ondertussen zijn we nog eens zo’n vier maanden later en zijn de twee nog steeds gelukkig samen. Recent besloot Brecht dan ook om zijn vrouw ten huwelijk te vragen, aangezien hij dat voor hun deelname aan Blind Getrouwd niet had kunnen doen.

“Ik had dat altijd al in m’n hoofd: als ik voel dat ik voor de rest van m’n leven met iemand wil samenblijven, ga ik op één knie. Ik vond dat wel mooi, ook al zijn we al getrouwd”, legt Brecht uit in Dag Allemaal, via HLN. “Ik heb niet getwijfeld over m’n antwoord. Door alles wat we hebben meegemaakt, door zo vroeg al te gaan samenwonen, lijkt het zelfs alsof we elkaar al jaren kennen”, vult Jolien aan.

Samenwonen?

Nu hun relatie openlijk geweten mag zijn, denken Jolien en Brecht dan ook aan samenwonen, al zijn daar nog enkele praktische bezwaren tegen. “Het zou ergens tussen Gooik en Kalken moeten zijn bijvoorbeeld, én hoogstens ’n kwartier verwijderd van een brandweerkazerne, anders word ik niet meer opgeroepen als vrijwilliger. Maar als ik binnenkort de kans zou krijgen om beroepsbrandweerman te worden, dan is die vereiste er niet meer en mag ik eender waar wonen”, legt Brecht uit.

“We wachten dus misschien best nog even af. Ik ben nu trouwens ook aan m’n opleiding begonnen bij de politie, dat maakt dat ik ook best niet te ver ga wonen”, zegt Jolien.

Kinderen?

Die opleiding bij de politie volgt nadat ze haar werk als stewardess recent opgaf. “Mijn keuze heeft niets met Brecht te maken, ik was al met m’n testen bezig. Ik had ’t wat gehad met het vele vliegen als stewardess”, legt ze uit.

Om diezelfde reden zullen kinderen ook niet voor direct zijn, al is de kinderwens van beiden wel nog steeds groot. “Ze begint net aan een zware fysieke opleiding van een jaar, dat doe je best niet met een buikje, denk ik”, besluit Brecht.

Meer
Lees meer...