‘Blind Getrouwd’: Zo beslisten Jolien & Brecht en Fleur & Alexander

Geen grote verrassingen in de laatste aflevering van Blind Getrouwd. Daar gaven Brecht en Jolien elkaar de verwachte dubbele “ja” en besloten en besloten Alexander en Fleur uiteindelijk om niet getrouwd te blijven. Vooral Alexander miste daar echte gevoelens om te hopen op meer dan vriendschap.

Brecht & Jolien

Het verhaal van Jolien en Brecht lijkt al enige tijd op een sprookje. Op een heel klein incidentje op de huwelijksreis na, liep alles heel het experiment op rozen. Nadat Jolien kort na die huwelijksreis voor haar werk enkele dagen weg moest, beseften beiden hoe hard ze elkaar gemist hadden en staken ze hun liefde helemaal niet meer onder stoelen of banken. Het was dan ook allerminst een verrassing dat ze besloten getrouwd te blijven.

Alexander & Fleur

Een van de spannendste beslissingsmomenten was dat van Fleur en Alexander. De twee hadden zeven weken lang zo goed als alleen maar mooie momenten, leken zich duidelijk te amuseren met elkaar en hadden duidelijk veel gemeenschappelijk. Toch werd het de laatste weken meer en meer duidelijk dat er van echte gevoelens geen sprake was van de kan van Alexander. Hij besloot dan ook dat het beter was om als vrienden verder te gaan. Fleur liet de deur nog enigszins op een kier staan, maar was ook realistisch.

“Als er 1 woord is dat ons samenwonen goed samenvatte, was het zorg dragen voor elkaar. Daarnaast hebben we veel plezier gemaakt, al bleven de echte gevoelens uit. Gevoelens waarvan ik had gehoopt dat deze zouden komen, eens we elkaar beter zouden leren kennen. En die ik en wij nodig hebben om onszelf de komende weken en maanden te smijten. Ik heb veel gepiekerd en ook wel wat gevloekt omdat deze niet kwamen, maar ik denk dat we beiden recht in de spiegel mogen kijken. Ik vind het dan ook beter om onze waardevolle vriendschap te koesteren dan om te blijven gaan en te proberen voor iets meer”, klonk het bij Alexander.

“Ik ben hieraan begonnen met mijn deuren wagenwijd open voor jou. Wat ik daardoor heb gevonden, is iemand die volledig in mijn plaatje past. Er werden door het proces heen heel wat vakjes afgevinkt en ik snap volledig waarom we aan elkaar zijn gematcht. De basisgelijkenissen die we hebben zijn zo sterk, en de kleine verschillen zijn dan weer complementair. Al deze positiviteit en ons mooie parcours, nemen niet weg dat het niet altijd makkelijk is geweest. Zeker niet om van jou te horen dat er nog geen gevoel was”, zei Fleur in tranen.

“Ik had gehoopt dat onze tijd apart mij hierin ging helpen, maar ik moet toegeven dat ik er nog altijd niet aan uit geraak. Daarom wil ik je ook vandaag laten weten, dat de deuren die 7 weken geleden wagenwijd open stonden, volgens mijn hart nog steeds op een kiertje staan, maar dat mijn verstand ook weet dat we hiervoor met twee moeten zijn en dat niet het geval is. Een beetje uit zelfbescherming, maar vooral omdat ik weet dat we er alles aan gedaan hebben en dat we ons volledig gesmeten hebben, is de knoop dan ook doorgehakt dat we niet verder gaan als man en vrouw”, besloot ze.

Meer
Lees meer...