Blue Ivy Carter scoort haar eerste Billboard 100-hit (en ze is nog maar 7!)

Beyoncé Jay Z Blue Ivy Carter
GettyImages

Dat de dochter van Beyoncé en Jay Z muzikaal talent zou hebben, dat stond al van voor haar geboorte vast. Maar nu heeft Blue Ivy dat talent ook echt bewezen. Het nummer Brown Skin Girl, waarin haar stem te horen is, prijkt in de Billboard 100-lijst.

Blue Ivy Carter, het dochtertje van wereldsterren Beyoncé Knowles en Jay Z, is nog maar zeven jaar oud, maar toch heeft ze in haar leven al meer bereikt dan het grootste deel van de mensen op de aarde. Ze heeft namelijk een hit gescoord die in de Billboard 100 prijkt.

Eigen bijdrage

Het nummer die haar de 76ste plaats in de lijst bezorgt, is Brown Skin Girl. Het is een samenwerking van Beyoncé, Saint Jhn, Wizkid en Blue Ivy Carter. Beyoncé gebruikte een korte opname van de stem van haar dochter en dat was dus blijkbaar een goed idee.

Met ouders als Beyoncé en Jay Z, was het voor Blue Ivy Carter waarschijnlijk niet echt moeilijk om een plaatsje in de Billboard 100 te bemachtigen. Maar ze heeft er echt ook zelf iets mee te maken. De stem van Blue Ivy is niet heel lang te horen in Brown Skin Girl, maar ze geeft het nummer wel onmiddellijk een heel andere sfeer.

Je kan Brown Skin Girl hieronder beluisteren:

Het nummer staat op het album ‘The Lion King: The Gift’, een album dat geïnspireerd is op The Lion King. Op het album staan nog een hele hoop andere nummers, van verschillende bekende (en minder bekende) artiesten, zoals Kendrick Lamar, Childish Gambino en Pharrell Williams.

Glory

Vreemd genoeg is Blue Ivy Carter op haar zevende niet voor de eerste keer in de Billboard 100-lijst verschenen. Toen ze amper een paar weken oud was, releasete papa Jay Z het nummer Glory. Daarop zijn de eerste kreetjes en huilgeluiden van baby Blue Ivy te horen.

Ondertussen kwam Blue Ivy met haar volledige naam als artiest op Glory te staan, maar toen het nummer in 2012 uitkwam, stond er enkel B.I.C te lezen. Voor de niet zo opmerkelijke lezers: Blue Ivy Carter.

Jay Z is de tweede muzikale vader die zo’n nummer maakte. Stevie Wonder ging hem voor toen zijn dochter Aisha geboren werd. Er zijn twee redenen waarom Blue Ivy Carter de jongste artiest in de Billboard 100 is: Aisha werd niet vermeld als officiële artiest op Isn’t She Lovely en het nummer kwam pas twee jaar na de geboorte van het meisje in de lijst terecht.

Gesponsorde artikelen