Left Right
scrollTop top

Britse filmindustrie kan weer aan de slag: opnames ‘The Batman’ en ‘The Little Mermaid’ kunnen verder


The Batman Robert Pattinson Opnames Corona
© Twitter/@mattreevesLA + Warner Bros.

Het lijkt erop dat de crews achter onder andere The Batman en de live action-versie van The Little Mermaid binnenkort weer aan de slag kunnen. De opnames van de films lagen stil door de coronacrisis, maar kunnen in principe snel weer hervat worden.

Door de uitbraak van het nieuwe coronavirus is over de hele wereld de economie in duigen gevallen. Ook de filmindustrie heeft het hard te verduren gekregen, met opnames die moesten stilgelegd worden. En van films die al opgenomen waren, schoof de releasedatum steeds verder op.

Britse coronamaatregelen

Eén van de films waarvan de opnames niet verder konden gaan, is The Batman. De prent (met Twilight-acteur en –hater Robert Pattinson in de hoofdrol) verschijnt normaal in de zomer van 2021 in de bioscoop. Maar het wordt nog afwachten of die releasedatum haalbaar is, nu de opnames al maanden stilliggen.

Daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. Want de Britse premier Boris Johnson heeft beslist om (net zoals in heel wat andere landen) geleidelijk aan de coronamaatregelen te versoepelen. Verschillende sectoren uit de Britse economie kunnen weer aan de slag, en indirect wil dat ook zeggen dat de filmindustrie kan herbeginnen.

Veilig om verder te gaan?

Matt Reeves, de regisseur van The Batman, legde de opnames van de prent stil “tot het voor ons allemaal veilig is om verder te gaan”. En heel wat mensen zijn niet zeker dat dat punt nu al bereikt is, ook al beweert Boris Johnson van wel.

In het Verenigd Koninkrijk zijn ondertussen al meer dan 40.000 mensen bezweken aan de gevolgen van Covid-19. De Britten zijn daarmee de slechtste leerlingen in de Europese klas.

Afwachten

Het wordt nog afwachten hoe de teams achter onder andere The Batman en de live action-versie van The Little Mermaid zullen omgaan met de indirecte goedkeuring om verder te gaan.

Want hoe hard we ook verlangen om Robert Pattinson als Batman, Jonah Hauer-King als prins Eric en Halle Bailey als Ariël te zien, de gezondheid van de acteurs en de filmcrews blijft prioriteit.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899