‘BTS Monuments: Beyond The Star’ krijgt nieuwe trailer

Binnen minder dan twee weken verschijnt de langverwachte documentaire BTS Monuments: Beyond The Star op Disney+. Het gaat om een docureeks waarbij dieper ingegaan zal worden op de carrière van de Zuid-Koreaanse boyband BTS. De docureeks heeft na de officiële trailer nu een speciale extra trailer gekregen.

Eerder dit jaar vierde BTS z’n tiende verjaardag. Dat werd toen al uitgebreid in de verf gezet met de release van de autobiografie Beyond the Story: 10-Year Record of BTS en nu komt er ook een documentairereeks over de afgelopen tien jaar BTS. De documentaire zal beelden bevatten van het begin van de carrière van BTS in 2013 tot en met de periode waarin ze solowerk losten. De reeks zal dat doen met beelden van optredens en repetities, maar ook privébeelden en nieuwe interviews.

BTS Monuments: Beyond The Star

BTS Monuments: Beyond The Star werd ondertussen al meer dan een jaar geleden aangekondigd. In juli 2022 maakte HYBE, het label achter BTS, namelijk bekend dat het een deal aanging met Disney+ voor minstens vijf titels. Vier daarvan kregen we al te zien. Het gaat daarbij om de realityreeks In The Soop: Friendcation met V, de concertfilm BTS: Permission to Dance On Stage – LA en de documentaires j-hope IN THE BOX en SUGA: Road To D-DAY. En nu is het dus tijd voor de docureeks BTS Monuments: Beyond The Star.

De afgelopen weken verschenen er eerst drie teaser die telkens één aspect van de docureeks belichtten. De eerste teaser toonde zo beelden van de nieuwe interviews met de zeven leden van BTS. In de tweede teaser kregen we een blik op de vrije tijd van de leden en de derde teaser stond in het teken van de optredens van de groep.

Extra trailer

De officiële trailer combineerde die drie teasers. De trailer start met beelden van de debuutdag van BTS, 13 juni 2013. Vervolgens krijgen we beelden te zien van hoe de zeven leden zich op dat debuut voorbereidden. Hierna trekken we door de tijd waarbij enkele belangrijke momenten uit de carrière van de groep aan bod komen, zoals hun eerste award in Zuid-Korea en hun eerste awards in de Verenigde Staten. Maar dan verandert de sfeer en krijgen we te zien hoe de leden van de groep te horen kregen dat hun ‘Map of the Soul’-wereldtournee door de uitbraak van het coronavirus afgelast werd. Maar uiteindelijk konden ze wél opnieuw op het podium staan en daar zijn ook beelden van. De officiële trailer bevat ook beelden van Jin die z’n haar afscheert om als eerste aan zijn legerdienst te beginnen.

De nieuwe trailer focust op het succes van BTS en hoe ze – door hun trouwe fanbase – gebombardeerd werden tot supersterren. De groep van zeven Zuid-Koreaanse jongens, die in een piepklein appartement samenwoonden, vlogen plots first class naar de Verenigde Staten, kregen extra bodyguards, verkochten als eerste Zuid-Koreaanse artiest ooit het Wembley Stadium in Londen uit en werden genomineerd voor de grootste muziekprijzen. Maar ze blijven dit vooral toeschrijven aan hun fans. Zo horen we leader RM op het einde van de teaser zeggen: “Het feit dat we zoveel mensen ter wereld hebben kunnen raken, da’s de reden waarom we een plekje in de geschiedenis verdienen. Da’s de enige reden.”

De eerste twee afleveringen van BTS Monuments: Beyond the Star zullen vanaf woensdag 20 december 2023 te vinden zijn op Disney+. Vervolgens zullen er elke week twee nieuwe afleveringen verschijnen. Op woensdag 27 december 2023 krijgen we dus de derde en vierde aflevering te zien, op woensdag 3 januari 2024 verschijnen afleveringen 5 en 6 en op woensdag 10 januari 2024 is het tijd voor de laatste twee afleveringen.

Bekijk hier de nieuwe trailer voor BTS Monuments: Beyond the Star:

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor BTS Monuments: Beyond the Star:

De eerste afleveringen van BTS Monuments: Beyond the Star zullen op woensdag 20 december verschijnen op Disney+.

Meer
Lees meer...