‘SUGA: Road to D-DAY’ staat nu op Disney+

SUGA: Road to D-DAY, de documentaire over SUGA van BTS, is vanaf vandaag te vinden op de streamingdienst Disney+. De documentaire volgt SUGA tijdens de voorbereidingen op zijn album D-DAY, dat vandaag verscheen, en zijn wereldtournee die later deze maand van start gaat.

BTS tekende vorig jaar een deal met Disney+. De groep zou in de komende jaren minstens vijf titels maken voor de streamingdienst. De eerste titel die verscheen was In The Soop: Friendcation met V. Daarna volgde ook de concertfilm BTS: Permission to Dance On Stage – LA. Eerder dit jaar verscheen de documentaire j-hope IN THE BOX en nu krijgt ook SUGA zijn eigen documentaire. Later dit jaar zou dan ook nog de docureeks BTS Monuments: Beyond the Star verschijnen.

SUGA: Road to D-DAY

SUGA is na j-hope het tweede lid van BTS dat een individuele documentaire krijgt. Net zoals bij j-hope het geval was, zal de documentaire de voorbereidingen van het soloalbum ‘D-DAY’ van SUGA (dat hij onder de naam Agust D zal uitbrengen) volgen. We zullen hem volgen van de eerste dagen dat hij aan z’n album werkte, tot het moment dat hij in de slotfase zit. In de documentaire zal SUGA ook verschillende nummers van zijn drie albums brengen.

In de officiële trailer voor SUGA: Road to D-DAY kwamen we ook te weten dat de documentaire opgedeeld is in verschillende hoofdstukken die steeds gelinkt zijn aan een locatie. Las Vegas kreeg zo de naam #Around30s, waarna we SUGA horen praten over wat je allemaal kan doen wanneer je 30 wordt. Vervolgens komen we terecht in Malibu met de titel #FirstTrip. Daarbij zien we SUGA op zijn eerste echte reis naar Malibu. Chuncheon is de locatie die als naam #Wounded kreeg. In dit deel gaat SUGA dieper in op wondes en littekens van het verleden en hoe je bepaalde dingen moet loslaten. PyeongChang, de locatie waar BTS In the Soopopnam, wordt #Liberation en staat voor de dag waarop SUGA z’n negatieve gedachten kan loslaten. Die dag omschrijft hij als ‘D-DAY’. We horen hem op dat moment zeggen: “Ik denk elke dag wel honderd keren om te stoppen met muziek, maar wanneer alles samenkomt, dan besef ik dat ik het kan. Want dan heb ik het gevoel dat muziek maken leuk is”.

In San Francisco, met de titel #People, krijgen we verschillende andere gezichten te zien. Zo zien we ontmoetingen met Anderson .Paak, Steve Aoki, Halsey en de recent overleden Japanse componist Ryuichi Sakamoto. Daarbij horen we SUGA zeggen: “We spreken misschien wel verschillende talen, maar we delen dezelfde mindset. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik zo’n goede vrienden heb.” Vervolgens reizen we verder naar Tokyo, met de hashtag #Dream. Daarin spreekt hij over zijn dromen voor de toekomst. Het laatste deel speelt zich af in SUGAs thuisbasis Seoul, waar hij onder de noemer #Current dieper ingaat op het heden. 

Bekijk hier de officiële trailer voor de documentaire SUGA: Road to D-DAY:

Meer
Lees meer...