BTS breekt record Destiny’s Child en wordt groep met meeste Billboard Music Awards

De Zuid-Koreaanse boysband BTS heeft op de Billboard Music Awards van 2022 drie awards gewonnen. Daardoor komt de teller van de groep twaalf te staan. Zo steken ze Destiny’s Child voorbij, die elf Billboard Music Awards in ontvangst mocht nemen.

Hoewel BTS niet aanwezig was op de uitreiking van de Billboard Music Awards hebben ze er toch geschiedenis geschreven. De zevenkoppige groep was genomineerd voor zeven awards, waarvan het er drie kon verzilveren.

Twaalf Billboard Music Awards

Olivia Rodrigo werd met zeven awards de grote winnares op de 29ste editie van de Billboard Music Awards, maar het was de Zuid-Koreaanse boysband BTS die een record brak. De groep won de awards voor Top Duo/Group, Top Song Sales Artist en Top Selling Song met hun monsterhit Butter. Deze drie awards mocht BTS ook vorig jaar in ontvangst nemen. Toen mocht BTS met vier awards op zak terug naar Zuid-Korea vliegen. De vierde award die ze toen wonnen, die voor Top Social Artist, werd dit jaar niet uitgereikt, maar ging de afgelopen vijf jaren telkens naar BTS.

De Zuid-Koreaanse groep heeft nu in totaal twaalf Billboard Music Awards gewonnen in de afgelopen zes jaar. Daarmee steekt BTS Destiny’s Child voorbij en wordt het de groep met de meeste Billboard Music Awards in de geschiedenis van de prijsuitreiking.

BTS brengt op vrijdag 10 juni hun anthology album ‘Proof’ uit. Het gaat om een album dat bestaat uit drie aparte cd’s die elk een ander deel van de rijke discografie van BTS zullen belichten.

Meer
Lees meer...