“Controversieel” logo WK schaken lijkt op ‘pikant standje’, maar schakers zien een ander probleem

“Controversieel” logo WK schaken lijkt op ‘pikant standje’, maar schakers zien een ander probleem

Schaken heeft niet meteen een hip imago. En daar wou de organisatie van het aankomende wereldkampioenschap in Londen verandering in brengen. Met een “controversieel en trendy” logo willen ze meer aandacht vestigen op “het event dat de slimste persoon op de planeet kroont”, maar dat viel anders uit. Het logo lijkt twee mensen af te beelden in een ‘pikant standje’. Maar voor echte schakers is er nog een veel groter probleem …

Londen organiseert in 2018 het wereldkampioenschap schaken en wil daar duidelijk een groot event van maken. Schaken heeft niet meteen een trendy of hip imago en is al zeker niet populair onder jongeren.

“Controversieel en trendy”

Met het logo dat ze voor het WK lieten ontwerpen, willen ze daar verandering in brengen. Het logo moet “controversieel en trendy” zijn, “net zoals de organiserende stad”, zeggen ze in een statement. En controversieel is het zeker.

Het logo lijkt twee mensen af te beelden in een wel heel pikant standje. De twee zijn een potje aan het schaken, maar zitten wel heel dicht bij elkaar. Het regende dan ook reacties op sociale media, gaande van “welke pervert heeft dit bedacht?” tot “moest dit het logo onze schaakclub geweest zijn, hadden we een pak meer leden gehad”.

En het blijkt ook niet om een vergissing te gaan, want ook in een ander ontwerp van het logo is de pikante houding duidelijk. Het logo zal verschijnen op affiches, reclameborden, koffiekopjes en nog een hele hoop andere dingen.

Sociale media werden meteen overspoeld met reacties op het nieuwe logo:

Er wordt over gepraat, dat is het minste wat je ervan kan zeggen. En dus heeft het toch z’n doel bereikt. Maar de houding van de twee personen was voor echte schakers niet het enige probleem. Zij zien nog een veel grotere heiligschennis.

Het bord telt namelijk maar 36 vakjes (6 x 6), waar een echt schaakbord normaal 64 vakjes (8 x 8) heeft. Maar dat is niet het enige. “Mensen freaken omwille van de gesuggereerde penetratie in het nieuwe logo maar ze negeren het feit dat er geen koningen op het bord staan, dat kan niet”, merkt iemand anders op Twitter op.

De seksuele positie is dus duidelijk niet het enige probleem voor echte schakers:

Gesponsorde artikelen