Left Right
scrollTop top

Daarom is deze Netflix Original ‘ELITE’ eigenlijk de nieuwe ‘Gossip Girl’


Daarom is deze Netflix Original ‘ELITE’ eigenlijk de nieuwe ‘Gossip Girl’

‘What happens in Las Encinas, stays in Las Encinas’. Dat is de slagzin van de nieuwe Netflix Original reeks ‘ELITE’. Wanneer een van de studenten van de eliteschool dood wordt teruggevonden, is iedereen plots verdacht. Dat ‘ELITE’ een beetje ‘Gossip Girl’ meets ‘Riverdale’ is, is een understatement.

ELITE is vanaf 5 oktober te zien op Netflix. Dit eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen.

Het verhaal speelt zich af rond Las Encinas, de beste en meest exclusieve school in Spanje. De school staat erom bekend kinderen van de Spaanse elite te ontvangen. Maar dan stort er een school in de buurt in en komen er drie leerlingen uit het arbeidersmilieu terecht op Las Encinas. Ze denken dat ze de lucky ones zijn, maar niets is minder waar.

Het komt tussen een ware clash tussen diegenen die alles hebben en zij die niets te verliezen hebben. Uiteindelijk eindigt het verhaal in moord. De vraag is wie de moord op zijn geweten heeft. Iemand uit het kleine groepje nieuwe studenten? Of ligt het veel dieper dan dat?

Met zo’n verhaal is ELITE eigenlijk een beetje een kruising tussen Gossip Girl, Riverdale en La Casa de Papel.

(Welke de 50 beste series op Netflix zijn, lees je hier.)

La casa de papel

In de reeks zijn heel wat bekende gezichten te zien. De bekendste zijn María Pedraza, Miguel Herrán en Jaime Lorente van La Casa de Papel, Itzan Escamilla (bekend van Cable Girls en The Ministry of Time), Miguel Bernardeau (bekend van Ola de Crímenes), Arón Piper (bekend van 15 Years and One Day), Ester Expósito (bekend van Estoy Vivo), Mina El Hammani (bekend van El Príncipe) en Álvaro Rico (bekend van Velvet Collection). Ook zangeres Danna Paola doet mee. Ze is momenteel een van de populairste zangeressen van Mexico.(Meer over Mexico en de drugsoorlog lees je hier.)

epa

Bekende producers

ELITE is de tweede Spaanse Netflix Original. De reeks is geproduceerd door Ramón Salazar (Sunday’s Illness en Three Steps Above Heaven) en door Dani de la Orden (El Mejor Verano de mi vida en Party Town), geschreven door Carlos Montero (The Time in Between en maker van Physical or Chemical) en door Darío Madrona (Génesis, La chica de ayer en maker van het zeer succesvolle The Protected).

(De leukste Spaanse steden om te bezoeken, lees je hier.)

EPA

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…