‘De Twaalf’: Dit is wanneer het nieuwe seizoen van start gaat

Er komt nieuwe fictie aan. Het tweede seizoen van De Twaalf zal namelijk vanaf volgende week, op zondag 3 september, al te zien zijn op VRT 1. Dat maakte de zender gisteren bekend. In het nieuwe seizoen volgen we het proces van de Assepoestermoord.

Na eerder al VTM en Play4 was het ook aan VRT 1 om zijn najaarsprogrammatie aan te kondigden. Daarbij horen enkele nieuwe programma, zoals de talkshow Amai zeg wauw! met Otto-Jan Ham en de quiz Ik heb het u letterlijk juist gezegd met Philippe Geubels. Er is echter ook nog steeds plaats voor oude getrouwen, zoals Thuis en Down the road, en fictie.

De Twaalf

De fictieserie waar zonder twijfel het meest naar uitgekeken wordt, is het nieuwe seizoen van De Twaalf. Het eerste seizoen van de reeks dateert ondertussen al van 2019. De Twaalf volgt de twaalf burgers die worden opgeroepen om in de jury te zetelen voor een moordproces. Elke aflevering focust op één of twee juryleden en daarin krijgen we te zien hoe hun leven hun uiteindelijke keuze tussen onschuldig en schuldig beïnvloedt.

In het tweede seizoen volgen we zo de zaak rond de Assepoestermoord. Daarbij worden vader Anton (Koen De Graeve) en dochter Julie (Lou Miller) beschuldigd van de moord op ex-partner en stiefmoeder Marianne (Katrien De Ruysscher). Opnieuw krijgen we twaalf juryleden te zien die zullen moeten beslissen over het lot van de beschuldigden.

Bekende gezichten

Naast Koen De Graeve, Lou Peeters en Katrien De Ruysscher zien we Peter Van den Begin als strafpleiter van dienst. Wouter Hendrickx, Inge Paulussen, Dirk Van Dijck, Abigail Abraham, Line Pillet, Bart HollandersYassine Ouaich, Emma Van Raemdonck, Chris Nietvelt, Els Olaerts, Marjan De Schutter, Viv Van Dingenen, Jobst Schnibbe en Emilie De Roo vullen die cast verder aan als juryleden. Het nieuwe seizoen gaat op zondag 3 september van start en telt acht afleveringen.

De Twaalf: de Assepoestermoord: vanaf 3 september elke zondagavond om 21.05 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...