‘Deadpool 3’ zal geplande releasedatum niet halen door aanhoudende staking in Hollywood

Fans van Ryan Reynolds en Hugh Jackman zullen nog iets langer moeten wachten voor ze beide acteurs samen aan het werk kunnen zien als respectievelijk Deadpool en Wolverine. Door de aanhoudende acteursstaking in Hollywood lijkt de geplande releasedatum van begin mei 2024 namelijk niet meer haalbaar voor Deadpool 3.

Na bijna zes jaar wachten keert Ryan Reynolds in 2024 terug als Deadpool in de gelijknamige film Deadpool 3. Het wordt de eerste film in de trilogie die onder Disney zal uitkomen, maar dat zou naar eigen zeggen niets aan de stijl veranderen. Zo keren er heel wat bekende gezichten terug voor de derde film in de reeks. Het gaat daarbij onder andere om acteur Rob Delaney als Peter, Karan Soni als de bekende taxichauffeur Dopinder, Leslie Uggams als huisgenote Blind Al, Morena Baccarin als Wades vriendin Vanessa en Stefan Kapičić als de mutant Colossus.

Daarnaast is het uiteraard vooral uitkijken naar de introductie van Hugh Jackman in de franchise. Die keerde namelijk speciaal voor Deadpool 3 terug op zijn beslissing om niet meer in de huid van Wolverine te kruipen.

Staking

Hoe dat alles zal samenkomen, kon je normaal gezien vanaf 1 mei 2024 zien in de cinema. Hoewel de opnames van Deadpool 3 al deels begonnen zijn, zijn die iets later stilgelegd door de staking van de acteursvakbond in Hollywood. Daardoor ligt de productie van de film al een hele tijd stil. Volgens de website Deadline is het dan ook onrealistisch om te denken dat de geplande releasedatum nog steeds haalbaar is.

Wanneer Deadline 3 dan wel in de cinema zal verschijnen, is voorlopig nog onduidelijk. Als de staking van de acteurs in Hollywood snel opgelost raakt, is 24 juli mogelijk als nieuwe releasedatum. In dat geval zou Captain America: Brave New World, dat op die datum gepland staat, maar waarvan de opnames wel al afgerond zijn, verhuizen naar 1 mei. Een andere optie is een release in november, een maand waarin Marvel in het verleden al regelmatig blockbusters uitbracht.

Meer
Lees meer...