‘Divergent’-schrijfster lost nieuw boek: ‘Chosen Ones’ wordt ook een film!

De Divergent-filmreeks verscheen al een paar jaar geleden. En hoewel niet iedereen daar even enthousiast over was, bleken de drie films een enorm succes. Veronica Roth schreef de boeken waarop de films gebaseerd zijn en ze heeft net nog een boek op de wereld losgelaten. Chosen Ones is nog geen week uit, en toch is al bekend dat het boek ook verfilmd wordt!

De eerste Divergent-film verscheen al in 2014. De prent met Shailene Woodley en Theo James in de hoofdrollen was een gigantisch succes onder tieners en kreeg al snel een vervolg. Net als de eerste film, waren ook Insurgent en Allegiant gebaseerd op de boeken van Veronica Roth, al bleek die laatste film helemaal niet zo succesvol als de eerste twee.

https://twitter.com/thebookishgurl/status/1247547783378276352

Chosen Ones

En die schrijfster heeft net een nieuw boek op de wereld losgelaten. Chosen Ones is het eerste boek van haar hand dat volledig op volwassenen is gericht. Het gaat over Sloane Andrews, die tien jaar voordien de slechterik “The Dark One” had verslagen.

Dat deed ze samen met vier andere tieners, waardoor de groep bekend stond als “The Famous Five”. Chosen Ones speelt zich ongeveer tien jaar na die gebeurtenissen af. De groep is ondertussen volwassen, maar krijgt nog steeds even veel media-aandacht en lijdt aan een serieuze posttraumatische stressstoornis.

Makers van The Hunger Games en Twilight aan het werk

https://www.youtube.com/watch?v=336qJITnDi0

Volgens The Hollywood Reporter heeft Erik Feig de filmrechten van Chosen Ones gekocht en gaat hij met Picturestart (The Hunger Games, Step Up, Twilight) de prent maken. Andere producers die aan de film aan de slag gaan zijn Pouya Shahbazian (The Divergent Series), het team van Temple Hill (Twilight, The Maze Runner) en Victoria Roth zelf.

https://www.youtube.com/watch?v=V4uRQrE7x6g

Divergent verscheen in 2014. Shailene Woodley speelde Beatrice “Tris” Prior en kwam tegenover Theo James als Tobias “Four” Eaton te staan. De film bleek een succes en kreeg een jaar later al een vervolg: The Divergent Series: Insurgent. Nog een jaar later verscheen The Divergent Series: Allegiant.

https://www.youtube.com/watch?v=0G0C-vMHcQY

Allegiant was de voorlaatste film (die gebaseerd was op ’t eerste deel van het laatste boek in de reeks), maar flopte. De vierde film in de reeks, Ascendant, zou eerst een televisiefilm worden, maar dat plan ging uiteindelijk toch niet door.

Meer
Lees meer...