Dominic Fike (Elliot) bijna uit ‘Euphoria’ gegooid door overmatig drugsgebruik

Het tweede seizoen van Euphoria is ondertussen al weer even geleden, maar toch had het geen haar gescheeld of acteur Dominic Fike was er niet in te zien. Fike, die in de reeks de rol van Elliot speelt, worstelde namelijk met een drugsverslaving tijdens de opnames. In een recent interview vertelt hij hoe dat er bijna voor zorgde dat hij uit de productie moest stappen.

Dominic Fike was zonder twijfel een van de grootste ontdekkingen uit het tweede seizoen van Euphoria. De Amerikaan had voor zijn rol als Elliot in de bekende HBO-reeks namelijk nog geen acteerervaring, waardoor hij meteen voor de leeuwen werd gegooid. Uiteindelijk werd hij op de set door de andere acteurs met open armen ontvangen, maar toch bracht hij op een bepaald moment zijn eigen carrière als acteur in gevaar door aanhoudend drugsgebruik.

Elliot

In 2019 verscheen het eerste seizoen van Euphoria op HBO en bij ons op Play, de voorloper van Streamz. De reeks was meteen een succes en dus werd al snel beslist dat er een vervolg zou komen. Dat vervolg verscheen uiteindelijk pas in 2022, maar betekende wel de intrede van het personage Elliot (Fike). De kijkers leerden hem kennen tijdens een nieuwjaarsfeestje waar hij ook Rue (Zendaya) voor het eerst zag. De twee leken veel, vooral drugsgebruik, met elkaar gemeen te hebben en besloten in elkaars leven te blijven.

Uiteindelijk is het bekendste moment van het personage Elliot misschien wel Elliot’s Song uit de laatste aflevering van het tweede seizoen. Wanneer Rue hem bezoekt om haar excuses aan te bieden, speelt hij haar een zelfgeschreven nummer. Die song ging viraal, vooral omdat die iets te lang duurde, en kende dus een groot succes.

Problemen op set

Toch had het geen haar gescheeld of die song stond niet op naam van Dominic Fike. De zanger en acteur was tijdens de opnames namelijk zelf aan het worstelen met drugsgebruik, wat een rol als drugsverslaafde niet vergemakkelijkt.

In een interview met Zane Low’s Apple Music Podcast vertelt hij over die tijd en over hoe het gebruik van drugs hem bijna die rol heeft gekost. “Ik was verslaafd … en om dan in zo’n serie terecht te komen is zeer moeilijk”, begint hij. “Ik had wel een coach, iemand die daar altijd was, maar dat hielp niet.”

Zijn drugsgebruik resulteerde in dagen waarop hij onder invloed op de set stond. “Ik was echt niet oké. Ze hebben me zelfs bijna uit de reeks gegooid. Ze zeiden me dat het zo echt niet verder kon.” Uiteindelijk is het dus niet zover gekomen en zal Dominic Fike waarschijnlijk ook in het derde seizoen opnieuw te zien zijn. Wanneer dat precies zal verschijnen, is nog niet bekend. Maar de stem van de zanger en acteur is binnenkort wel te horen op de soundtrack van Barbie.

Bekijk hier het volledige interview:

Meer
Lees meer...