Left Right
scrollTop top

Donald Trump Jr. verkoopt wansmakelijke T-shirts na ongeval op set Alec Baldwin


lec Baldwin, Donald Trump Jr.
© Zz/John Nacion/Star Max/Ipx  / AP (via Isopix), screenshot https://shopdonjr.com/, AP Photo/Mike Stewart (via Isopix)

Vorige week vond een tragisch incident plaats op de filmset van Rust. Acteur Alec Baldwin schoot daar per ongeluk regisseur Joel Souza en de cameravrouw Halyna Hutchins neer. Die laatste overleefde het niet. Het incident heeft het debat over wapengebruik opnieuw opengetrokken in de Verenigde Staten en dat is niet naar de zin van iedereen. Zo reageert Donald Trump Jr. op een wel heel wansmakelijke manier.

Afgelopen donderdag overleed de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins op de set van de film Rust. Ze werd daar neergeschoten door de acteur Alec Baldwin die schoot met een geweer dat losse flodders had moeten bevatten en dus niet dodelijk zou mogen zijn. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren, maar in de nasleep van het incident vragen verschillende mensen opnieuw om sterkere wapenwetten, al is de wapenlobby het daar niet mee eens.

Medeleven

Na het incident liet Alec Baldwin al weten dat hij meewerkte met de politie om de oorzaak van het ongeval vast te stellen. Daarnaast deelde hij ook al z’n medeleven via Twitter. “Er zijn geen woorden om mijn shock en verdriet te omschrijven na het tragische incident waarin Halyna Hutchins het leven liet. Ze was een echtgenote, een moeder en een zeer geliefde collega van ons. Ik werk mee met het politieonderzoek om uit te zoeken hoe dit tragische incident kon gebeuren. Daarnaast heb ik ook contact opgenomen met de echtgenoot van Hutchins om mijn steun te bieden aan hem en zijn familie. Mijn hart breekt voor haar echtgenoot, hun zoon en alle mensen die Halyna kenden en van haar hielden.”

Dit weekend verschenen al foto’s waarop hij te zien was met de familie van Hutchins. De vader van de cameravrouw liet ook al weten aan The Sun dat hij Baldwin niet de schuld geeft van het incident, maar wel het team dat de rekwisieten voor de film moest regelen.

T-shirts

Donald Trump Jr., de zoon van de voormalige Amerikaanse president, verkoopt nu op zijn website T-shirts over het incident. Op de T-shirt staat te lezen: “Guns don’t kill people, Alec Baldwin kills people“. Hiermee verwijst hij naar de populaire uitspraak van de Amerikaanse wapenlobby “Guns don’t kill people, people kill people“. De T-shirts zijn te koop voor 27,99 dollar (zo’n 24 euro) op de website van Trump.

Donald Trump Jr. is net zoals z’n vader Republikeins en een tegenstander van een strengere wapenwet. Dat hij nu op deze manier uithaalt naar Baldwin komt niet als een verrassing. Baldwin is namelijk een voorvechter van een strengere wapenwet en sprak zich ook al meermaals uit tegen de voormalige president Donald Trump. Daarnaast speelde hij in het verleden ook al Donald Trump in Saturday Night Live.

Donald Trump Jr. T-shirts Alec Baldwin
Screenshot https://shopdonjr.com/

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…