Donderdag nieuwe Nationale Veiligheidsraad gepland

De Nationale Veiligheidsraad zit komende donderdag 20 augustus opnieuw samen. Dat is bevestigd aan VTM Nieuws. De laatste Veiligheidsraad dateert van drie weken geleden.

Op de vorige Nationale Veiligheidsraad van 27 juli is beslist om de geplande versoepelingen voor augustus niet door te voeren. Het maximum aantal mensen die toegestaan zijn bij evenementen is toen teruggeschroefd tot 100 mensen indoor en 200 outdoor.

Toen is ook beslist om onze sociale bubbel terug te brengen tot vijf personen die telkens dezelfde moeten zijn. Die maatregelen zijn van kracht sinds woensdag 29 juli en gelden in principe tot eind augustus.

Wat staat er op agenda?

Waarover donderdag precies zal vergaderd worden, is nog niet bekendgemaakt. Meer dan waarschijnlijk staat er vooral een evaluatie op de agenda. Voor de vorige Nationale Veiligheidsraad waren de coronacijfers in ons land in stijgende lijn. Die beginnende tweede golf lijkt nu min of meer onder controle, al zijn er wel nog regionale verschillen.

Er zal donderdag normaal gezien ook gesproken worden over de huidige maatregelen en of die ook in september behouden blijven. Viroloog Marc Van Ranst liet vorige week nog weten dat hij de uitgebreide, wisselende bubbel niet snel ziet terugkeren.

Meer
Lees meer...