Wie is Dorian Liveyns uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?

Het Nederlandse duo Merol en Arjen Lubach zit al voor de derde keer samen in De Slimste Mens ter Wereld. Zij worden vanavond uitgedaagd door Dorian Liveyns, de echtgenoot van James Cooke. Maar hij heeft ook al naam gemaakt voor zichzelf. Dit is waar je Dorian Liveyns van kan kennen.

Na Daphnne gisteren, komt er vandaag opnieuw een deelnemer in De Slimste Mens ter Wereld met een sterke link met een van de juryleden. Deze keer is die zelfs nog wat sterker dan een gewone vriendschap, want Dorian Liveyns stapte eerder dit jaar in het huwelijksbootje met James Cooke, die in z’n eerste aflevering ook te zien zal zijn in de jury.

Musicals

Dorian is een ervaren musicalacteur. Hij deed eerst een vooropleiding musicaltheater aan De Kunsthumaniora Brussel en ging later Musicaltheater studeren aan de prestigieuze Fontys Hogeschool voor de Kunsten in het Nederlandse Tilburg. Nadat hij in 2016 afstudeerde was hij al te zien in verschillende musicals.

De eerste grote rol van Dorian was die als Tommy in de musical Pippi zet de boel op stelten over Pippi Langkous. Daarna was hij ook te zien in de grote producties als Aladdin, Daens en 40-45. Daarnaast was hij ook al te zien in de films Prinsessia: Het Prinselijke Bal en K3 Love Cruise.

Kan Dorian De Slimste Mens ter Wereld worden?

Dorian was een van de eerste deelnemers die aangekondigd werd voor het 19de seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Daardoor had hij dus extra veel tijd om zich voor te bereiden. Maar die tijd heeft hij niet optimaal kunnen benutten. “Ik weet al zeven maanden dat ik ga meedoen aan De Slimste Mens, maar dat wil gewoon zeggen dat ik zeven maanden lang stress heb gehad voor vanavond. Dus eigenlijk is dat verschrikkelijk. Ik had het liever gisteren gehoord.”

Het wordt dus afwachten of Dorian de stress vanavond te baas kan en door kan stoten naar een volgende aflevering. De jury heeft hij alvast aan z’n kant.

Bekijk hier het interview met Dorian voor z’n eerste deelname:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag om 21.35 uur te zien op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...