‘Durf te vragen’: Nieuwe aflevering legt focus op fetisjisten

In Durf te vragen is het tijd voor ongetwijfeld het meest opvallende onderwerp van dit seizoen. Meer dan de helft van de Vlamingen zou een fetisj hebben en dus is het niet abnormaal om die eens onder de loep te zijn. Siska Schoeters gaat daarom gaan praten met verschillende ervaringdeskundigen.

In 2019 verscheen op VRT 1 het allereerste seizoen van Durf te vragen. Daarin ontvangt Siska Schoeters telkens een groep mensen in de studio. Zo kreeg ze de vorige vier seizoenen al onder andere verslaafden, BDSM-liefhebbers, priesters, mensen van adel, naturisten, mensen uit de porno-industrie, daklozen, blinden, vluchtelingen en mensen met een eetstoornis op bezoek.

Telkens overlaadt ze hen met allerhande grappige, gênante en soms zelfs politiek incorrecte vragen. Die interviews worden afgewisseld met korte reportages waarbij Siska de gasten volgt in hun dagelijkse leven.

Fetisjisten

Het vijfde seizoen begon afgelopen dinsdag met een aflevering over mensen met een dwangstoornis. Daarna volgde een aflevering over vrijmetselaars en één week later de pakkende getuigenissen van ouders die een kind verloren. Deze week is het tijd voor iets heel anders: fetisjisten.

Voeten, naalden, leer, shibari, puppy play, latex …

Fetisjen kunnen heel wat verschillende vormen aannemen en dus komen er heel uiteenlopende personen aan bod in Durf te vragen. Amanda (32) is medezaakvoerder van het Fetisj Café in Antwerpen en heeft een voetenfetisj en doet aan needle play. Andy (49) draagt dan weer fier de titel van Mister Leather Europe.  

De Gentse Tamara (33) is naast mama ook fan van shibari, een manier om touwen rond je lichaam te binden. Vexx (27) en Steven aka Flash (40) doen in hun vrije tijd doen ze aan puppy play, een rollenspel waarin ze zich verkleden en gedragen als puppy’s en Sam (42) doet aan pony play, een rollenspel waarbij hij zich verkleedt als pony. Laura is nog maar 25 jaar, maar werkt al twee jaar als meesteres. Tot slot is er ook nog de anonieme Latexvrouw (30).

Durf te vragen is iedere dinsdag om 20.45 uur te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...