Een unieke roadtrip langs de stranden van Zuid-Europa

Wil je niet twee weken lang op hetzelfde strand liggen? Kies dan voor een roadtrip langs de stranden van Zuid-Europa. In dit artikel vind je handige tips en drie mogelijke routes voor je roadtrip!

Je kunt tijdens de roadtrip stoppen op diverse bestemmingen in Zuid-Europa. Je kunt dan natuurlijk overnachten in één van de vele hotels, maar wat is er nu leuker dan lekker in de buitenlucht te kamperen?

De campings kun je vooraf boeken of, wanneer je meer vrijheid wilt, de dag van tevoren vastleggen. Kijk bijvoorbeeld op deze last minute pagina voor campings in Zuid-Europa.  Hieronder vind je drie leuke routes voor je roadtrip!

Roadtrip 1: Spanje, Frankrijk, Italië & Kroatië

Een roadtrip die je zou kunnen maken is bijvoorbeeld een route die loopt van Spanje tot Kroatië. Je begint je roadtrip in Barcelona, langs Frankrijk en Italië, om uiteindelijk uit te komen in Kroatië. In Frankrijk kom je langs mooie plaatsen zoals Montpellier, Marseille en Nice. Italië brengt je bij Venetië en San Remo. Eindpunt zou bijvoorbeeld Pula kunnen zijn.

Hoe leuk is het om in Pula je roadtrip te eindigen met een muziekconcert in het amfitheater? Pula ligt in het zuiden van het schiereiland Istrië en is een van de bekendste historische steden in Kroatië. Bekijk de officiële toeristische site van Istrië voor meer informatie over deze omgeving.

© Thinkstock

Roadtrip 2: Spanje & Portugal

Wanneer je de roadtrip iets kleiner en compacter wilt houden, dan kun je er ook voor kiezen om de landen Spanje en Portugal met elkaar te combineren. Dit kun je bijvoorbeeld in de vorm van een surfvakantie gieten. Dit wordt ook wel een surfari roadtrip genoemd.

© Thinkstock

De roadtrip richting Spanje & Portugal brengt je bij plaatsen zoals Malaga en Sevilla. Onderweg kun je bijvoorbeeld surfen in Tarifa en surf campen in de Algarve. Uiteraard mag een overheerlijke barbecue aan de stranden in Spanje en Portugal niet ontbreken. Er zijn voldoende mogelijkheden om er een schitterende vakantie van te maken. Je kunt er een reis van 8 dagen van maken, maar het is ook mogelijk om er bijvoorbeeld 15 dagen voor uit te trekken.

Roadtrip 3: Zuid-Italië

Een ander land dat uitstekend geschikt is voor een indrukwekkende roadtrip langs mooie stranden in Europa, is bijvoorbeeld het zuiden van Italië. Je kunt je reis bijvoorbeeld starten in Pizzo en zo langs de kust verder rijden tot de eindbestemming Reggio di Calabria. Wanneer je voldoende tijd hebt, kun je vanaf deze plek ook met de boot naar Sicilië gaan.

© Thinkstock

Tijdens je roadtrip kom je prachtige stranden tegen. Bijvoorbeeld in Capo Vaticano. Maar ook Tropea heeft diverse mooie stranden in de aanbieding. En natuurlijk mag een overheerlijk Italiaans ijsje niet vergeten worden tijdens je roadtrip. Het belooft daarmee een onvergetelijke vakantie voor jou, je partner en je vrienden te worden!

Meer
Lees meer...