Elite krijgt tweede seizoen van Netflix: soapy teenage drama blijft gewoon werken

Nog geen maand na de release van het eerste seizoen van Élite krijgt het tienerdrama al een verlenging. Netflix geeft nooit kijkcijfers weer, maar de snelle verlenging wijst erop dat Élite een groot succes is.

Een kruising tussen Riverdale en Gossip Girl, dat is waarschijnlijk de beste beschrijving die we kunnen geven aan Élite, de reeks die Netflix sinds kort uitzendt. De tv-serie draait rond studenten op een Spaanse privéschool, dramaqueens, geruchten en Queen B’s inclusief. En daar komt dus een tweede seizoen van.

High school drama

Eigenlijk moet dat niet verbazen: de reeks zit vol zinderende seks, is het beste soort high school drama sinds Gossip Girl het genre opnieuw definieerde en hebben we al gezegd dat er ook ongeloofwaardig veel gemoord wordt op deze school? Een sexy soap met knappe mensen die te veel geld hebben: logisch dat Netflix de reeks makkelijk kan verlengen.

In het eerste seizoen komen drie gewone studenten terecht op een chique privéschool. De andere, rijke kinderen, zijn duidelijk niet meer op hun gemak nu de ‘infiltranten’ zijn toegekomen: kliekjes moeten opnieuw gevormd worden, relaties worden herbekeken en onwaarschijnlijke vriendschappen schudden aan de fundamenten van de school.

Prachtig puberaal

En dan wordt er natuurlijk een moord gepleegd op de school. Al mag die niet afleiden van waar Élite echt over gaat: hete acteurs die down en dirty plots smeden en veel zalig puberaal gedrag. Over een releasedatum is nog absoluut niets bekend, maar wij herbekijken seizoen 1 gewoon nog een keer. En dan nog eens Gossip Girl want Blair en Chuck zijn na al die jaren nog steeds lit.

Meer
Lees meer...