Eurovisiesongfestival: Mist Måneskin finale door blessure zanger Damiano?

Damiano David, de zanger van Måneskin, loopt rond met krukken. Daardoor miste de Italiaanse rockband, die vorig jaar het Eurovisiesongfestival won, tot nu toe alle repetities voor de grote finale van zaterdag. Tijdens die finale zou Måneskin normaal zelf ook optreden, maar dat is nu onzeker door de blessure van Damiano.

Sinds Måneskin één jaar geleden het Eurovisiefestival won met Zitti e Buoni is de groep wereldwijd uitgegroeid tot een fenomeen. Er wordt dan ook al enige tijd hard uitgekeken naar de terugkeer van de Italiaanse rockgroep naar het Songfestival. Daar zullen ze zaterdagavond hun trofee doorgeven aan de nieuwe winnaar.

SUPERMODEL

Naast die ceremoniële actie zou Måneskin normaal gezien ook optreden. De groep ging volgens de oorspronkelijke planning in première zijn nieuw nummer SUPERMODEL brengen. Daarnaast zou het viertal ook een ode brengen aan Elvis Presley. Het gaat om het nummer If I can dream, dat Måneskin zingt tijdens de nieuwe biografische film Elvis van Baz Luhrmann, die binnenkort uitkomt.

Dat alles is nu echter onzeker door de blessure van Damiano David. De zanger van de groep blesseerde zich tijdens het opnemen van de clip van SUPERMODEL en kwam deze week met krukken toe in Turijn. Daardoor miste Måneskin alle repetities en zelfs de juryfinale van vrijdagavond. Voorlopig lijkt het plan nog altijd om te proberen om wel op te treden tijdens de liveshow, maar of dat zal lukken, is niet helemaal duidelijk.

Meer
Lees meer...