Left Right
scrollTop top

Facebook Gaming lanceert wekelijks esportstoernooi om coronatijd draaglijker te maken


facebook lanceert e-toernooi
© ISOPIX

Facebook Gaming en Greenlit Content kondigden vandaag aan dat ze samen het PlayApartTogether-toernooi hebben gelanceerd. Aan het toernooi nemen professionele spelers uit de NFL (ijshockey), NBA (basketbal), MLB (baseball) en PGA (golf) virtueel deel.

Het toernooi wordt exclusief op Facebook gestreamd. De winnaar van de week krijgt 25.000 dollar (of 22.982 euro) die hij/zij kan doneren aan een liefdadigheidsinstelling naar keuze ter ondersteuning van de COVID-19 hulpverlening.

Goede doel

Games zijn populair nu veel mensen thuis zitten. Het organiseren van het PlayApartTogether-toernooi voorziet de kijkers entertainment en bovendien brengt het geld voor het goede doel op.

De deelnemers van het toernooi zullen onder meer tegen elkaar spelen op games als Fortnite, Rocket League, NBA 2K20 en FIFA 20. Kijkers kunnen tijdens de wedstrijden live geld doneren aan het de COVID-19-inzamelactie van de Verenigde Naties.

Bekenden uit de sportwereld

Jen Selter (bron: ISOPIX)

Aan het toernooi nemen heel wat bekende sporters deel. Uit de NBA spelen Andre Drummond, Dwight Howard en JaVale McGee mee. Justin Herbert, Christian McCaffrey, Joe Burrow en Jarvis Landry vertegenwoordigen de NFL. Uit de MLB nemen Alex Bregman en Lance McCullers deel. Tenslotte doen ook golfer Bryson DeChambeau en influencer Jen Selter mee aan het toernooi.

“Gamen is voor velen van ons een entertainende pauze. Met dit initiatief geven we online gamers de kans om met elkaar in contact te komen, talentvolle e-spelers te laten meespelen en geld in te inzamelen voor het goede doel. Het voelt als de perfectie manier om de dringende problemen tegelijk aan te pakken op een leuke en sociale manier,” zei John Benyamine, stichter en CEO van Greenlit Content.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…