Facebook lanceert eigen gaming app

facebook gaming lanceert app
ISOPIX

Nu meer mensen thuiszitten, is er grote interesse in games. Facebook brengt daarom met Facebook Gaming een speciale mobiele app uit. Hiermee gaat het bedrijf de concurrentie aan met onder meer Twitch.

De gratis app is maandag gelanceerd voor Android-gebruikers in de Google Play Store. Een bijhorende iOS-versie volgt zodra Apple ze goedkeurt, zo meldt de New York Times. Met de app zal je simpele casual games kunnen spelen en gamevideo’s delen.

Focus op gaming

Normaal gezien zou Facebook in juni pas in de gaming-industrie stappen. Gezien de huidige coronacrisis heeft het bedrijf besloten die datum te vervroegen omdat er nu veel meer gegamed wordt tijdens de quarantaine.

ISOPIX

De nieuwe Facebook gaming app is geen gamestreamingdienst zoals Google Stadia, wel een streamingdienst gericht op gaming zoals Twitch (Amazon), Mixer (Microsoft) en in zeker zin YouTube (Google). Momenteel kun je al games streamen via de website en de normale Facebook-app. Dezelfde spelletjes vind je ook in de nieuwe app. Daarnaast heeft Facebook ook virtual reality-bedrijf Oculus in huis waarmee het zich deels op gaming richt.

Interactieve vorm van entertainment

Fidji Simo (bron: ISOPIX)

“Het investeren in gaming is voor ons een prioriteit geworden omdat we gaming zien als een interactieve vorm van entertainment die mensen verbindt”, zegt Fidji Simo, hoofd van de Facebook Gaming app. Gebruikers zullen via de app op hun smartphone ook live kunnen gaan op hun persoonlijke Facebook-pagina. Zo kan men zowel binnen als buiten de app kijkers aantrekken.

Met deze app concentreert Facebook zich op het mobiel gamen. Gebruikers kunnen hun speelsessies via de app streamen door simpelweg op “go live” te klikken. Het zal met enkele knoppen ook mogelijk zijn om streams van andere mobiele games op hetzelfde apparaat te bekijken. Andere platforms hebben daarvoor een bijkomende software nodig omdat ze vaak enkel computerspellen ondersteunen.

Gesponsorde artikelen