FACTS trok opnieuw tienduizenden fantasyliefhebbers aan

Afgelopen weekend vond opnieuw dé fantasybeurs FACTS plaats. Dit evenement is intussen uitgegroeid tot de place to be voor alle liefhebbers van fictie. Maar liefst 32.605 mensen zakten afgelopen weekend af naar Gent om zich eventjes terug te trekken uit de echte wereld. 

Door een onverwachte staking heeft FACTS zaterdag een valse start genomen. Maar dat lieten de bezoekers niet aan hun hart komen. Gelukkig is het niet lang stappen van het station Gent Sint-Pieters naar Flanders Expo, waar de hoogmis voor de fantasyliefhebbers plaatsvond. FACTS was er overigens heel snel bij om zelf gratis bussen te voorzien, zodat iedereen alsnog zijn weg naar de fantasybeurs vond.  

FACTS is voor velen bezoekers thuiskomen. Velen dompelen zich dan ook volledig onder in de fantasywereld. Zoals altijd werd het evenement overrompeld door tal van cosplayers. Het zijn zij die van FACTS het event hebben gemaakt dat intussen faam heeft vergaard tot ver buiten de Belgische grenzen. Vergeet niet: de fantasybeurs was begonnen als een kleinschalige bijeenkomst in café Het Tonneke in Gent. Maar FACTS is natuurlijk veel meer dan een “verkleedpartijtje” voor jong en oud.

Geek markt, bekende acteurs en meer

Zoals altijd was er een gigantische geek markt aanwezig, waar je zowaar alles kon kopen wat het hartje van een fantasyliefhebber verlangt, gaande van board games tot replica’s van befaamde fictiewapens. En FACTS zou natuurlijk FACTS niet zijn, moest er geen bekende acteurs aanwezig zijn. Deze keer waren onder meer Christopher Judge (Startgate SG1, X-Men: Evolution) en Joseph Quinn (Stranger Things) van de partij. Daarnaast was er ook talent van eigen bodem. Denk bijvoorbeeld aan de jeugdauteur Marc de Bel. Hij was er om zijn nieuwste boek over de zusjes Kriegel voor te stellen. 

Vroeger was FACTS een jaarlijks evenement, maar intussen vindt de conventie twee keer per jaar plaats. De volgende editie staat gepland voor 2 en 3 november.

Bekijk hier de aftermovie van ‘FACTS Spring 2024’:

Meer
Lees meer...