G-Dragon (BIGBANG) meldt zich vrijwillig bij politie voor ondervraging en test negatief op drugs

Enkele weken geleden kwam het nieuws dat de Incheon Metropolitan Police Agency rapper G-Dragon onderzocht voor zijn betrokkenheid bij een drugszaak. G-Dragon ontkende dat enkele dagen later en werkt nu mee aan het onderzoek. Daarbij meldde hij zich vrijwillig bij de politie voor een ondervraging, die vier uur lang duurde. Daarna sprak hij de media toe.

Op maandag 6 november heeft de Zuid-Koreaanse rapper G-Dragon van de K-popgroep BIGBANG zich vrijwillig gemeld bij de politie voor een ondervraging in verband met een drugszaak waarin zijn naam genoemd werd. De rapper ontkent enige betrokkenheid en het gebruik van drugs.

G-Dragon

G-Dragon maakte z’n debuut in 2006 als een van de leden van BIGBANG. Oorspronkelijk telde de groep vijf leden, maar door zijn betrokkenheid bij het Burning Sun-schandaal verliet Seungri in 2019 de groep. Sindsdien bestond BIGBANG uit vier leden: T.O.P, Taeyang, G-Dragon en Daesung. 

Vorig jaar liep het contract van de vier overgebleven leden met YG Entertainment af. Daardoor kregen ze de keuze om bij het agentschap te blijven of andere oorden op te zoeken. T.O.P hakte de knoop in februari vorig jaar al door. Hij besloot toen om niet bij YG te blijven, maar hij bleef toen wel nog lid van BIGBANG. Zo was hij ook te zien in de comeback van BIGBANG, Still Life, die op 5 april 2022 verscheen. Het ging toen om de eerste release van BIGBANG als groep sinds 2018 en dus ook hun eerste met vier leden. Maar sinds die comeback heeft T.O.P laten weten dat hij de groep nu wel definitief verlaten heeft.

Eind 2022 besloten Taeyang en Daesung om YG Entertainment te verlaten. Taeyang sloot zich aan bij THEBLACKLABEL, dat een dochterbedrijf is van YG Entertainment. Onder dat label bracht hij recent zijn soloalbum ‘Down to Earth’ uit. Daesung tekende in april 2023 een contract bij R&D Company. Over de beslissing van G-Dragon was er voorlopig nog geen duidelijkheid, maar nu weten we dus dat ook hij YG Entertainment heeft verlaten. YG Entertainment reageerde namelijk al snel op het nieuws over het onderzoek naar G-Dragon en liet daarbij weten: “G-Dragon is op dit moment niet actief onder ons agentschap. Daardoor is het moeilijk voor ons om een officieel statement uit te brengen”.

Vrijwillige ondervraging

Op maandag 6 november 2023 heeft G-Dragon zich vrijwillig gemeld bij de Incheon Metropolitan Police Agency’s Narcotics Unit. Daar werd hij vier uur lang ondervraagd en werden er ook enkele drugstests afgenomen van urine- en haarstalen. Na zijn ondervraging sprak G-Dragon zelf de aanwezige pers toe.

“De tests kwamen negatief terug. Ik heb daarnaast ook gevraagd om de zaak grondig te onderzoeken. Ik hoop dat er snel accurate resultaten naar buiten komen.” Daarnaast herhaalde hij nog eens dat hij geen drugs gebruikt heeft en dat de politie ook geen enkel bewijs daartoe had. Toch vindt hij de zaak niet onredelijk. “De politie is niet bezig met een heksenjacht op mij. Ze doen gewoon hun job op basis van een statement van iemand anders. Ik denk dat ik hier gewoon ben in functie van het onderzoek omdat het mijn taak is om te bewijzen dat de aantijgingen onjuist zijn. Het is dus geen onredelijke zaak, maar ik hoop dat er een eerlijke uitkomst komt.”

Meer
Lees meer...