G-Dragon (BIGBANG) gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij drugszaak

G-Dragon van de K-popgroep BIGBANG is deze week opgepakt in een zaak rond druggeweld. Na twee dagen van radiostilte reageerde de rapper voor de eerste keer op de beschuldigingen. Daarbij ontkende hij dat hij ooit drugs gebruikte.

Er was deze week heel wat te doen rond G-Dragon. Hij werd eerder deze week gearresteerd voor zijn mogelijke betrokkenheid bij een drugszaak. Nadien volgden er ook beschuldigingen aan het adres van verschillende andere K-popsterren.

G-Dragon

G-Dragon maakte z’n debuut in 2006 als een van de leden van BIGBANG. Oorspronkelijk telde de groep vijf leden, maar door zijn betrokkenheid bij het Burning Sun-schandaal verliet Seungri in 2019 de groep. Sindsdien bestond BIGBANG uit vier leden: T.O.P, Taeyang, G-Dragon en Daesung. 

Vorig jaar liep het contract van de vier overgebleven leden met YG Entertainment af. Daardoor kregen ze de keuze om bij het agentschap te blijven of andere oorden op te zoeken. T.O.P hakte de knoop in februari vorig jaar al door. Hij besloot toen om niet bij YG te blijven, maar hij bleef toen wel nog lid van BIGBANG. Zo was hij ook te zien in de comeback van BIGBANG, Still Life, die op 5 april 2022 verscheen. Het ging toen om de eerste release van BIGBANG als groep sinds 2018 en dus ook hun eerste met vier leden.

Eind 2022 besloten Taeyang en Daesung om net zoals T.O.P YG Entertainment te verlaten. Taeyang sloot zich aan bij THEBLACKLABEL, dat een dochterbedrijf is van YG Entertainment. Onder dat label bracht hij recent zijn soloalbum ‘Down to Earth’ uit. Daesung tekende in april 2023 een contract bij R&D Company. Over de beslissing van G-Dragon was er voorlopig nog geen duidelijkheid, maar nu weten we dus dat ook hij YG Entertainment heeft verlaten. YG Entertainment reageerde namelijk al snel op het nieuws over de arrestatie van G-Dragon en liet daarbij weten: “G-Dragon is op dit moment niet actief onder ons agentschap. Daardoor is het moeilijk voor ons om een officieel statement uit te brengen”.

Drugzaak

Op woensdag 25 oktober werd G-Dragon gearresteerd voor zijn mogelijke betrokkenheid bij een drugszaak. De politie kon daarbij geen verdere details geven, maar liet wel weten dat er geen link was met de zaak van acteur Lee Sun-gyun (Parasite), die eerder werd onderzocht voor druggebruik. In de nasleep daarvan stapte de acteur al uit een komend project.

G-Dragon doorbrak na enkele dagen z’n stilte en ontkende alles. In een statement zei hij: “Dit is Kwon Ji-yong (G-Dragons echte naam, red.). Eerst en vooral wil ik zeggen dat er geen waarheid zit in de beschuldigingen dat ik drugs zou hebben genomen. Daarnaast heb ik ook geen link met de nieuwsberichten over een schending van de Act on the Control of Narcotics. Ik besef wel dat mensen bezorgd zijn en ik zal actief meewerken met het onderzoek.”

Na de arrestatie van G-Dragon kwamen er geruchten dat er ook andere K-popsterren opgepakt zouden zijn. Verschillende agentschappen reageerden hier al op en ontkenden de betrokkenheid van hun artiesten. Zo liet BIGHIT MUSIC weten dat de leden van BTS niets met de zaak te maken hebben, en zeiden de agentschappen van Kim Chaewon (LE SSERAFIM), Jeon Soyeon ((G)I-DLE) en actrice Park Sun-joo hetzelfde. Al deze agentschappen lieten ook weten streng te zullen optreden tegen wie deze geruchten verspreidt.

Meer
Lees meer...